|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 14:48 | 03.28.2024

"П’яне" ДТП на Сновщині

"П’яне" ДТП на Сновщині

Поліція відкрила кримінальне провадження за фактом дорожньо-транспортної пригоди в одному  селі Займище Сновської громади, вчиненої п’яним водієм легковика. Внаслідок ДТП двоє людей зазнали травм.

На місце події негайно прибула група реагування поліції Корюківського району та слідчо-оперативна група. Поліцейські встановили, що 53-річний водій "Hyundai" не врахував дорожню обстановку та не впорався з керуванням. Внаслідок цього автівка здійснила наїзд на худобу, яка рухалась в попутному напрямку. Збивши двох корів, легковик перекинувся та зіткнувся з електроопорою. Внаслідок дорожньо-транспортної пригоди двоє пасажирів іномарки зазнали травм та були доставлені до лікарні.
Жінка Світлана, яка стала очевидицею наслідків аварії, у коментарі Суспільному розповіла, що корови йшли по селу, де діє обмеження швидкості. Проїжджаючи село, вона побачила жахливу картину — перевернута машина і дві збиті корови які ще живі, які ще дихають і страждають в страшних муках. Місцеві жителі плачуть, а п’яний водій та компанія з розбитої машини стоять, курять й сміються, чекаючи на швидку.
Як уточнила очевидиця, корів розкидало до дорозі: одна відлетіла під паркан, вона ще дихала і рухала головою, а друга корова лежала під дорогою. Вона теж ще була жива, але врятувати її не змогли. Господар корови прийшов і на місці зарізав тварину, аби та не страждала.

Працюючи на місці події, поліцейські перевірили водія автівки на стан алкогольного сп’яніння. Тест виявився позитивним, рівень алкоголю в крові чоловіка перевищив гранично допустиму межу у понад сім разів.
За фактом дорожнього інциденту поліція відкрила провадження за частиною 1 статті 286-1 Кримінального кодексу України (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особою, яка керує транспортним засобом у стані сп’яніння, що спричинило потерпілому середньої тяжкості тілесне ушкодження). Її санкція передбачає позбавлення волі на строк до 3 років. Досудове розслідування триває.

Схожі матеріали (за тегом)