|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 15:39 | 03.29.2024

Виявляють схрони з боєприпасами

Поліцейські Корюківського, Чернігівського, Ічнянського районів із залученням кінологічної служби та вибухотехніків виявили в покинутих будівлях схрони вибухонебезпечних предметів, облаштовані російськими окупантами.

Під час відпрацювання прикордонних населених пунктів в Корюківському та Чернігівському районах поліцейські спільно з прикордонниками обстежили місця короткочасної дислокації військових рф під час бойових дій. В закинутому приміщенні на території Сновської громади правоохоронці  виявили схрон із трьома спорядженими зарядами до СПГ-9, гранатою РГН, трьома ВОГ-25 та п’ятнадцятьма димовими шашками. Окупанти навіть подбали про безпеку своєї схованки від непомітного проникнення: в якості сигнальної міни вони встановили підривач МУВ-3.

1asxrony
Аналогічна знахідка чекала на правоохоронців на території покинутої ферми Городнянської громади. Тут поліцейські виявили ящик з маркуванням збройних сил рф, який містив гранатомет РПГ-18, шість гранат Ф1, 4 міни дистанційного підриву та десять запалів до гранат. Вирішується питання про передачу вилучених боєприпасів Збройним силам України.

1asxrony2
Співробітники Прилуцького районного відділу поліції спільно з працівниками кінологічної служби виявили на території Ічнянської громади місце, де російські окупаційні війська створили склад з боєприпасами.
Під час відпрацювання території, яка тимчасово перебувала під окупацією військ російської федерації, поліцейські виявили в покинутій будівлі ферми поблизу одного з сіл Ічнянської громади сховок зі зброєю та боєприпасами.
На місці поліцейські знайшли дерев’яний ящик, який містив: патрони калібром 5,45 в кількості 30 штук; патрони калібром 7,62 в кількості 260 штук; два автомати Калашникова з магазинами; гранату РГД із запалом; ємність для зберігання патронів та підсумок. А також правоохоронці виявили спальний мішок та сухпайок з маркуванням збройних сил рф. Все знайдене поліцейські вилучили. Зброю та боєприпаси в подальшому буде передано на потреби Збройних Сил України.

1asxrony3
Правоохоронці й надалі будуть проводити заходи щодо виявлення зброї, боєприпасів та військової техніки, яку залишили рашисти при відступі з України. Поліцейські нагадують, що у разі виявлення боєприпасів, військової техніки, інших небезпечних чи підозрілих предметів - повідомляйте до поліції.

Схожі матеріали (за тегом)