|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 10:59 | 03.28.2024

Віртуальний музей пам’яті війни

За допомогою 3D-турів відвідувачі зможуть потрапити в жахливу реальність і побачити, що війна зробила з нашим краєм.

13dmuzПеревтілення, які переживали Чернігів та область упродовж останніх років, зробили цей край одним із улюблених місць для відпочинку. В область приїжджали гастротуристи, любителі водного відпочинку, неймовірної природи поліських лісів і заплав Десни, історичної та культурної спадщини. 24 лютого 2022 року з початком широкомасштабного вторгнення росіян цей етап у житті Чернігівщини закінчився, а почався місяць облоги, знищення та страждань.
Зараз регіон звільнено від окупантів, і попереду багато років відновлення. Ми впевнені, що відбудуємо ще краще. Але не можемо забувати про те, що було. Саме для цього і створено «VR-музей пам’яті війни». Тут за допомогою 3D-турів відвідувачі зможуть потрапити в жахливу реальність і побачити, що війна зробила з культовим готелем «Україна», столітньою альтанкою на Болдиних горах, бібліотеками, обласним історичним музеєм ім. Тарновського та багатьма іншими будівлями в Чернігові й області.
На превеликий жаль, проєкт ще не завершено: війна триває, ворог продовжує обстрілювати Чернігівщину та нищити її інфраструктуру. Хоч і сумно це визнавати, але додаватимуться нові об’єкти. Ми маємо все зафіксувати, аби попередити майбутні покоління і тих, хто ще сумнівається, що несе за собою «рускій мір».

Посилання на віртуальний музей

Схожі матеріали (за тегом)