|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 20:05 | 03.28.2024

Ноутбуки - ліцею, а лікарні - "швидку"

Чернігівська ОВА передала ліцею у Михайло-Коцюбинському 19 ноутбуків від ЮНІСЕФ, а сучасний автомобіль швидкої - Чернігівській міській лікарні №3 від благодійників.

1amxsПриміщення опорного закладу Михайло-Коцюбинської громади, де навчаються 400 дітей із дев’яти населених пунктів, — одне з найбільш пошкоджених в області. Сюди ще 4 березня влучила ворожа ракета, завдавши значних руйнувань. Зокрема повністю зруйновані класи з найдорожчим обладнанням — кабінети фізики, хімії та інформатики. Втім, як місцеве керівництво, так і звичайні жителі духом не падають — самостійно починають ремонтувати приміщення. Розв’язується і питання технічного забезпечення. Так, 16 червня заступниця начальника Чернігівської обласної військової адміністрації Жанна Шерстюк передала ліцею 19 сучасних ноутбуків, які надійшли до області від представництва Дитячого Фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні в кількості 583 одиниці.
1anouts — Спільно з міжнародними партнерами, в тому числі ЮНІСЕФ, ми маємо можливість поступово забезпечувати найнеобхіднішим заклади освіти. Адже навчальний рік повинен розпочатися вчасно і в комфортних умовах для дітей та педагогів, чи то офлайн, чи то дистанційно, — зазначила Жанна Шерстюк і подякувала колективу за роботу, витримку та прагнення відновлюватися і розвиватися.
Заступниця начальника ОВА також підкреслила, що нині обласна військова адміністрація напрацьовує з іноземними партнерами варіанти повноцінного відновлення пошкоджених та зруйнованих закладів. Питання також постійно порушується в уряді та Офісі президента. Адже самостійно справитися із завданими збитками громади неспроможні. Приміром, на ремонт ліцею у Михайло-Коцюбинському потрібно близько 60 мільйонів гривень.
Гуманітарна допомога Україні від Дитячого фонду ООН надходить у межах підготовки до навчання у вересні поточного року та становить близько двох мільйонів доларів США. Підтримка ЮНІСЕФ стала можливою завдяки фінансуванню від урядів Японії, Норвегії та Ірландії.


1alik103Чернігівську лікарню №3 підсилили задля оперативності допомоги населенню. Закладу передали реанімобіль від міжнародних благодійників. Це стало можливим в рамках співпраці Бельгійського фонду «BEforUKRAINE» разом з благодійним фондом «Милосердя та здоров’я» за сприяння Чернігівської обласної військової адміністрації.
Реанімобіль 2019 року випуску оснащений дефібриляційною системою, наркозним апаратом, заповненими кисневими балонами, кардіографом з тейпуванням. Автомобіль може доукомплектовуватись різним обладнанням залежно від поточних завдань.
«Місто вистояло за допомогою трьох складових – Збройні сили України, волонтери та медики, яким допомагали ті ж благодійники і тут в Україні, і за кордоном. Ми дуже вдячні! Сподіваємось на подальшу плідну співпрацю», — дякує заступниця начальника Чернігівської ОВА Жанна Шерстюк.
Загалом завдяки благодійному фонду «Милосердя та здоров’я» наша держава отримала 25 швидких, що рятуватимуть життя не лише у відносно мирних містах, але й регіонах, максимально наближених до фронту.
"Це вже 25-й автомобіль, який ми передаємо в лікарні України. Ми не зупинятимемось на цьому. Нещодавно нашим автомобілем привезли пораненого бійця з передової. І ми вважаємо, якщо за допомогою нашої швидкої буде врятована хоча б одна людина — ми вже будемо дуже щасливі", — поділився засновник благодійного фонду «Милосердя та здоров’я» Олександр Яцина.

 

Схожі матеріали (за тегом)