|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 13:24 | 04.16.2024

Голова Бобровицької громади Тетяна Ковчежнюк пішла у відставку

Чотирнадцята сесія Бобровицької міської ради восьмого скликання першим питанням порядку денного розглянула заяву голови міськради і об’єднаної громади Тетяни Ковчежнюк про дострокове припинення повноважень за власним бажанням.

На уточнювальне  запитання депутатів від партії «Наш край» про причину відставки відповіла: «За станом здоров’я». Заяву про відставку підтримала більшість присутніх на сесії депутатів, не голосували три депутати з "Нашого краю".

Згідно з законом про місцеве самоврядування України, в разі дострокового припинення повноважень  голови міської ради його обов’язки виконує секретар міської ради, у цьому випадку - Геннадій Іванович Іванюк, фаховий юрист, досвідчений адвокат.  Дострокові вибори голови міськради призначить Верховна Рада України.

Сесія ж Бобровицької міської ради затвердила ротацію п’яти членів депутатських комісій: замість п’яти відкликаних депутатів зайшли п’ять нових за списком партії «Рідний дім». Депутатська фракція від цієї партії  нараховує 15 депутатів – більшість у міській раді. Очолює фракцію Людмила Глова.

Робота чотирнадцятої сесії показала, що Бобровицька міська рада успішно подолала політичну кризу і увійшла в нормальне русло роботи. Після трьох зірваних засідань на сесії 23 грудня депутати більшістю голосів затвердили бюджет міської ради (об’єднаної громади)  на 2022 рік, розглянули інші важливі питання життєдіяльності громади та її жителів.

 

Григорій Войток

Схожі матеріали (за тегом)