|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 3:22 | 04.19.2024

Седнівський голова подав у відставку

Голова Седнівської ОТГ Сергій Маслов написав заяву про звільнення за власним бажанням.

Її 10 грудня на сесії селищної ради одноголосно підтримали 22 депутати, включно з самим головою. Тимчасово виконуватимуть його обов’язки секретар та заступники голови Седнівської селищної ради.

 

sednivotg

naslovПричини свого звільнення вже колишній голова не коментує. Зате його перший заступник Олексій Барановський, який, власне був одним з ініціаторів відставки голови, написав у соціальних мережах, що роботою селищного голови були незадоволені як депутати, так і його підлеглі – насамперед через нібито нецільове використання коштів та через невирішене питання оренди комунальних земель.

«Вирішення будь-яких питань приймалося головою одноосібно, всупереч, на мій погляд, закону і положенню, – говорить перший заступник голови Седнівської ОТГ Олексій Барановський. – З моменту мого приходу я вже декілька разів підіймав питання про вирівнювання цієї ставки. Депутати проголосували 12%, але протягом місяця лише одна особа переуклала договори з комунальним підприємством».

Сам голова громади Сергій Маслов усі звинувачення відкидає. Мовляв, він працював виключно у рамках закону.

Нагадаємо, Седнівська ОТГ була утворена у 2020 році, а на місцевих виборах у липні 2020 року Сергія Маслова було обрано головою ОТГ. Та за короткий термін свого головування він прославилася декількома скандалами. Найгучніший з них – призначення старости в селі Макошине. Багато жителів громади були незадоволені роботою обраного голови Сергія Маслова, закидаючи йому лобіювання інтересів фермерів, а не селян.

 

Марія ПУЧИНЕЦЬ

Схожі матеріали (за тегом)