|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 18:26 | 03.28.2024

Тисячі книг - для військових

Навчальний центр «Десна» отримав 4 тисячі книг в межах проєкту «Військо читає».

book21Днями до дня заснування 169-го навчального центру імені Я. Мудрого Сухопутних військ ЗСУ «Десна» військовослужбовці отримали чотири тисячі книг в межах всеукраїнського проєкту «Військо читає». Ініціативу реалізує громадська організація «Реформація» у партнерстві з видавництвом «Наш Формат» за підтримки Генерального штабу ЗСУ.
«Військо читає» —  просвітницький проєкт, що має на меті забезпечити військовослужбовців актуальною, якісною, сучасною літературою та популяризувати читання як вид дозвілля.  Наразі в межах програми книги отримали понад 40 військових частин та військових навчальних закладів.
Навчальний центр "Десна" отримав книги з військової стратегії й тактики, історичні розвідки та твори з політології, мемуари й біографії світових лідерів, твори ветеранів українсько-російської війни та зарубіжних авторів, що вже стали класиками; книги жанру нон-фікшн, твори дитячих письменників тощо.
Передавали книжки голова ГО «Реформація» та ініціатор проєкту Владислав Кириченко та письменниця, володарка премії "Книга року ВВС-2019" Тамара Горіха Зерня.
На думку ініціатора проєкту, військові мають бути з правильною позицією, що також залежить від інформації, яку вони споживають.

Схожі матеріали (за тегом)