|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 11:15 | 03.29.2024

«Вербиченька» здобула перемогу на Сорочинському ярмарку

Цьогоріч на найбільшому в Україні і найвідомішому за її межами Національному Сорочинському ярмарку 2021 нашу область вже вкотре представляв фольклорний аматорський народний колектив «Вербиченька» із села Рудьківка Бобровицької ОТГ. Ансамбль в своєму жанрі здобув перше місце серед трьох десятків колективів з усієї України.

nagor2Це вже не перша участь «Вербиченьки» в Сорочинському ярмарку. Так, у позаминулому році колектив здобув там найвищу нагороду фестивалю – гран-прі, і в подарунок отримав від організаторів сертифікат на безкоштовну участь у наступній ярмарку. Адже за участь потрібно платити. Цьогоріч ця сума становила понад дві тисячі гривень. Минулого року був карантин, тому ярмарок не відбувся. Та вже цього року колектив із Бобровиччини запросили на Сорочинський ярмарок.
«Вербиченька» зачарувала всіх присутніх своєю манерою співу. Ні малого, ні великого не лишили байдужими їх пісні. Як завжди, вони співали в своїх автентичних, не схожих на інші українських костюмах. Співали на всі голоси, як акапельно, так і під супровід баяна, бубна, рубля, ложок.
«Цьогоріч на Сорочинському ярмарку ми вже зайняли перше місце в своєму жанрі, – говорить керівник рудьківського будинку культури, учасниця гурту «Вербиченька» Катерина Анікіна. – Уся конкурсна програма була не лише на фольклорні пісні, але й на інші жанри. Участь могли брати всі бажаючі. Так, цьогоріч приїхало понад 30 різних колективів з різних куточків України. На конкурсній програмі ми співали пісні «Вітер віє» і «Через сад-виноград зозуля летіла», і ще на двох локаціях додатково. Спочатку нам організатори сказали, що ми співатимемо хвилин двадцять, і ми готували сім пісень, але виступ був більший і ми заспівали десять різних найвеселіших пісень зі свого репертуару».

kolektyv
Цього року Сорочинський ярмарок проходив з 17 по 22 серпня в селі Великі Сорочинці Полтавської області. Присвячений був 30-річниці Незалежності нашої країни. Надзвичайно насиченою була цьогорічна мистецька програма, а свої вироби представили понад 200 майстрів зі всієї країни. Словом, було на що подивитися, де нагулятися і чого поїсти.

 

Марія ПУЧИНЕЦЬ

Схожі матеріали (за тегом)