|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 3:55 | 03.29.2024

Селу – зупинка, керівництву – галочка, агрохолдингу – плюсик!

Напередодні Дня незалежності в Менській громаді урочисто відкрили (барабанний дріб)... сільську зупинку.

Урочистості з перерізанням стрічки відбулись у центрі села Ушня, яке є центром однойменного старостинського округу. Ще одну зупинку, розташовану біля кладовища, увагою оминули. Святкового концерту та шампанського, на жаль, не було.

zupynka

Місцеві розповідають, що спонсором виступив один із депутатів обласної ради, який орендує тут землі. Справа, звісно, потрібна, але масштаби особистості, фінансових можливостей і зробленого – не порівняти. Добре, хоча б табличку з іменем мецената не додумались вивісити.

А от у Менській міській раді не шкодують епітетів на адресу депутата, називаючи його потужним інвестором. Щодо потужного, то чиновники громади дійсно праві, адже депутат є власником групи компаній, а його агрофірма обробляє 17 тисяч гектарів, з яких 5 тисяч гектарів – на Менщині.

Багато хто сміється з дійства, що відбулося, але не все так смішно, як печально. Чому? Бо в сусідній Понорниці значно менший фермер із значно меншими можливостями та ресурсом збудував шикарний спортивний комплекс. Безкоштовно. Для людей! Грати у волейбол та футбол у Понорницю їздять з усього колишнього Коропського району. Агрохолдинг же спромігся лише на помпезне відкриття зупинок з дешевого профнастилу. Добре, хоча б на вуличних туалетах стрічки не перерізають.

 

Віталій НАЗАРЕНКО, фото зі сторінки Менської міської ради

Схожі матеріали (за тегом)