|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 10:12 | 04.19.2024

Трагедія у «Бречі»

У туристично-готельному комплексі «Бреч», що біля Корюківки на Чернігівщині, 15 серпня близько 11:00, в озері, ймовірно, через ураження струмом, потонули два відпочивальники.

brechstrumОбидва – співробітники однієї з чернігівських IT-компаній. Як розповів у коментарі Суспільному очевидець Євгеній Кирієнко, у водоймі спостерігали розряди струму.
"Я був у семи-восьми метрах і бачив усе. Ми з колегою плавали на сапах (це такі плавзасоби). Я звернув увагу, що вздовж берега плавав мій колега Владислав, і раптом він видав характерний крик, наче конвульсійний, і рухи його тіла були схожі, наче вдарило струмом, але я цього спершу не зрозумів. І він пішов на дно, його вже не було видно з води. Ніякої боротьби, спроб виплисти у нього не було. Колега Євгеній кинувся до нього. Ступивши в це, умовно кажучи, коло, де був уражений Владислав, він з такими ж симптомами пішов на дно. Також був скрик, і він пішов на дно відразу ж. Жодних спроб виплисти чи інших рухів. Він упав. Я проплив на сапі, - ред.) у їхній бік, зрозумів, що це – струм, розвернувся й гукнув колегам, щоб ті виходили з води», – розповів Євгеній Кирієнко.
З його слів, візуально це не було схоже на те, що людина тоне. Колеги просто пішли на дно миттєво: «це було ураження струмом».
«Прийшов співробітник комплексу, він був одягнений у форму охоронця. Він сів на сап і почав веслом діставати тіло. Але він казав, що б’є струмом. І не дозволяв підходити до води».
Відпочивальники самі дістали Євгенія, а через хвилин 15 тільки змогли дістати Владислава.
Євгеній Кирієнко каже, медики реанімували обох потопельників близько години, але безрезультатно – смерть встановили на місці.
На місці трагедії працюють поліцейські, рослідуючи всі обставини того, що трапилося. Експертиза встановить причину смерті чоловіків. Як повідомила речниця поліції області Юлія Ковтун, відкрито провадження за статтею 199 ККУ «Вбивство через необережність».

Схожі матеріали (за тегом)