|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 0:12 | 04.19.2024

У Чернігові зібрали майже сотню двійнят

8 серпня у Чернігові пройшов вже традиційний фестиваль двійнят CheTwinsFest 2021. Цьогоріч на свято прийшло більш ніж 80 пар близнюків та двійнят різного віку – від немовлят у візочках до пенсіонерів. На учасників і учасниць чекали цікаві розважальні локації, фотозона та розіграш подарунків.

Фестиваль двійнят у Чернігові проводять уже вчетверте. Його організатором постійно виступає спільнота мультибатьків Чернігова CheTwins, які планують збирати близнюків щороку й надалі, адже свято вже встигло стати візитівкою міста.

CheTwinsFest започаткували у 2017 році чернігівські мами двійнят. Вони вирішили, що таке свято просто необхідне родинам, де виховуються двійнята, а може й трійнята. І, як не дивно, чернігівці підтримали цю ідею, і вже наступного 2018 року на фестиваль прийшли 100 пар двійнят. І цього ж таки року представниками Книги рекордів України було встановлено аж два рекорди України. Це найбільша кількість двійнят на одній локації (100 пар) та найбільша різниця у віці між двійнятами.

«Коли у мене були маленькі діти, мені здавалося, що важливо показувати: бути батьками двійнят – це не тільки складно, але перш за все це круто, це весело, це позитивно. Тому, власне, свято так і виникло, – говорить координаторка спільноти та мама двійнят Ольга Рись. – Цьогорічний фестиваль не тільки про мультибатьківство, а й про розвиток пішохідності у місті, адже тривають дискусії, чи варто робити вулицю Святомиколаївську пішохідною».

Цьогоріч свято зібрало 83 учасників віком від 10 місяців до 76 років. Найстаршими учасниками свята стали 76-річні брати-близнюки Микола та Євген Ткаченки, які випадково дізналися про фестиваль і вперше прийшли на нього. Все життя вони разом і не уявляють життя одне без одного. Кажуть, що з роками духовний зв'язок між ними лише посилився. Самі родом із Сосниці, тривалий час жили в різних містах, а на пенсії переїхали обоє до Чернігова.

1adviyja

Микола та Євген Ткаченки

 

«У школі за одною партою сиділи. В армії – одна тумбочка на двох була. Технікум разом закінчили, – говорить Микола Ткаченко. – Ми близнюки, і нас було досить складно розрізнити, навіть матір плутала. Так само було і в армії, і на роботі. Співробітники часом тільки за взуттям знали, хто є хто. З роками ми стали трохи менш схожі одне на одного, проте духовний зв'язок між нами міцнішає з кожним роком. Я відчуваю брата навіть на далекій відстані, не те що в одному місті: можеш бути десь далеко, а воно якось все передається. Я думаю, що робити усе обов’язково треба разом. Щось взяв, кудись пішов – і це обов'язково удвох. Отака доля для близнюків».

Для всіх учасників організатори фестивалю влаштували активний відпочинок – були і спортивні конкурси, і малювання, а ще вокал та фотозона. Для багатьох родин це свято – гарна нагода побачити та поспілкуватись зі схожими сім'ями, поділитись досвідом та цікавими історіями. До того ж фестиваль двійнят у Чернігові вже давно став традиційним святом, на яке як діти, так і їхні батьки чекають з нетерпінням.

 

Марія ПУЧИНЕЦЬ, фото з відкритих джерел

Схожі матеріали (за тегом)