|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 12:37 | 04.19.2024

Обласній лікарні - 70 років

Комунальне некомерційне підприємство «Чернігівська обласна лікарня» Чернігівської обласної ради відзначає 70-річчя з дня заснування. З цієї нагоди в обласному філармонійному центрі фестивалів та концертних програм відбулися урочистості.

obllik70Керівники області, міста, депутати, колеги-керівники закладів охорони здоров’я Чернігівщини та Києва, представники медичної спільноти області, благодійники та громадськість привітали колектив провідного медичного закладу Чернігівщини зі знаменним ювілеєм, відзначаючи значні здобутки та досягнення висококваліфікованих лікарів та медичного персоналу обласної лікарні.

Останніми роками значно покращилась матеріальна база лікарні та умови для надання медичної допомоги. Загалом за два останні роки від держави та області заклад отримав понад 90 мільйонів гривень, за які закуплено сучасне обладнання та відремонтовано ряд відділень. Завдяки президентській програмі EMERGENCY нещодавно оновилось приймальне відділення.
На сьогодні між Чернігівською обласною лікарнею та Національною службою здоров’я України підписано договір про медичне обслуговування населення за програмою медичних гарантій на 18 пакетів медичних послуг – найбільше в області. Функціонує 32 відділення, всього більше 1400 працівників. Протягом року до закладу звертаються (амбулаторно) понад 150 тисяч пацієнтів із міст та районів області. А високоспеціалізовану стаціонарну медичну допомогу отримують більше 22 тисяч осіб. У хірургічних відділеннях стаціонару щорічно виконується понад 13 тисяч оперативних втручань (фактично — кожне третє-четверте в області) високого ступеню складності. До речі, цього року стартували роботи з реконструкції будівлі хірургічного корпусу обласної лікарні, на що виділено 11 мільйонів гривень з Державного фонду регіонального розвитку.
Станом на сьогодні в установі працює 1402 осіб, з яких лікарів – 275, середніх медпрацівників – 551, молодших медпрацівників – 324, адміністрація та обслуговуючий персонал – 252.
Загалом в закладі працює 26 профільних відділень.
З 1 лютого 2021 року розпочало роботу новостворене (за кошти обласного бюджету) відділення інтенсивної терапії гострих інсультів на 9 ліжок. Мультидисциплінарна команда лікарні (невропатолог, анестезіолог, рентгенолог) у цілодобовому режимі забезпечує проведення сучасних методик діагностики та лікування гострих інсультів.

Під час урочистої частини голова Чернігівської ОДА В’ячеслав Чаус вручив нагороди та відзнаки працівникам обласної лікарні.

Указом Президента України за сумлінну працю, високий професіоналізм, вагомий особистий внесок у розвиток вітчизняної системи охорони здоров’я та надання кваліфікованої медичної допомоги почесне звання «Заслужений лікар України» присвоєно МАРЦИНКЕВИЧУ Олександру Олександровичу – завідувачу неврологічного відділення з ліжками для хворих з порушенням мозкового кровообігу комунального некомерційного підприємства «Чернігівська обласна лікарня» Чернігівської обласної ради.
Наказом Міністерства охорони здоров’я України почесною грамотою Міністерства охорони здоров’я України нагороджено:
ІГНАТЬЄВУ Лідію Олексіївну – лікаря-хірурга-стоматолога відділення щелепно-лицьової хірургії та хірургічної стоматології;
ШУЛЬГУ Людмилу Олександрівну – лаборанта старшого централізованої клініко-діагностичної лабораторії.
Розпорядженням голови обласної державної адміністрації за багаторічну сумлінну працю, високий професіоналізм та з нагоди 70-річчя комунального некомерційного підприємства «Чернігівська обласна лікарня» Чернігівської обласної ради Почесною грамотою обласної державної адміністрації нагороджено:
АНДРЄЄВА Анатолія Єгоровича — лікаря-нейрохірурга нейрохірургічного відділення;
МИХАЙЛЕЦЬ Людмилу Павлівну — сестру медичну старшу ревматологічного відділення.
Подяку голови обласної державної адміністрації оголошено ГУБАР Наталії Володимирівні — лікарю-ендокринологу ендокринологічного відділення.

За багаторічну сумлінну працю, високий професіоналізм із нагоди 70-річчя з дня заснування закладу голова обласної ради Олена Дмитренко також вручила низку відзнак працівникам закладу.
Почесною грамотою та нагрудним знаком до неї нагороджено водія автотранспортних засобів гаражу Івана Блашкуна, сестру медичну старшу гастроентерологічного відділення Наталію Вовк, завідувача поліклінічного консультативно-діагностичного відділення Михайла Губка,адміністратора бази даних відділу комп’ютерного та програмного забезпечення Людмилу Лінник, лікаря ортопеда-травматолога ортопедо-травматологічного відділення Михайла Романюка, лікаря-нефролога діалізного залу відділення нефрології та амбулаторного гемодіалізу Геннадія Фоменка, лікаря-уролога урологічного відділення Петра Шаргородського.
Подяку обласної ради оголошено лікарю-гастроентерологу гастроентерологічного відділення Ірині Ігнатенко, працівнику з господарської діяльності закладу охорони здоров’я господарсько-обслуговуючого персоналу Ользі Панченко та бухгалтеру з розрахунків з працівниками бухгалтерської служби Олександрі Писаренко.
Крім того, з нагоди свята Олена Дмитренко вручила генеральному директору КНП «Чернігівська обласна лікарня» Чернігівської обласної ради, заслуженому лікарю України Андрію Жиденку для колективу особливий подарунок – ікону з образом Святого Агапіта Печерського, покровителя лікарської справи.

Яскравим завершенням свята для колективу Чернігівської обласної лікарні та гостей урочистого заходу стали виступи артистів обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм.

Схожі матеріали (за тегом)