|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 0:32 | 03.29.2024

В’ячеслав Чаус - голова ОДА

Президент України Володимир Зеленський призначив головою Чернігівської обласної державної адміністрації В’ячеслава Чауса, підписавши 4 серпня відповідний указ № 343/2021.

050821Під час зустрічі в Офісі Президента Володимир Зеленський вручив В'ячеславу Чаусу службове посвідчення та побажав успіху в роботі на новій посаді. Новий очільник обласної державної адміністрації приступає до виконання повноважень з 5 серпня.

В’ячеслав Чаус народився у Чернігові у серпні 1977 року. Має юридичну та економічну освіту.
Призначення В’ячеслава Чауса на посаду голови Чернігівської ОДА ухвалили на засіданні Уряду 28 липня. На тому ж засіданні прийняли рішення щодо звільнення Анни Коваленко з посади.
На засіданні Кабміну В’ячеслав Чаус виступив зі своєю програмою та розповів про перші кроки на новій посаді. Серед перших дій Чаус вбачає налагодження дієвого діалогу з громадою.
«Маємо об’єднатися навколо цілей сталого розвитку, навколо ініціатив президента, щоб розвивати Чернігівщину». Також В’ячеслав Чаус розкритикував темпи «Великого будівництва» на Чернігівщині, які назвав низькими.
У сфері охорони здоров'я, сказав Чаус, ОДА має перестати бути статистом і має стати надійною ланкою між кожною лікарнею та Міністерством.
До свого призначення на посаду В’ячеслав Чаус був заступником гендиректора із земельних та соціальних питань «Укргазвидобування». Відповідно до електронної декларації за минулий рік отримав понад 11 мільйонів гривень зарплатні. В Чернігові має квартиру площею 72 квадратні метри, садовий будинок та земельну ділянку у Клочкові – це село біля Седнева. Також володіє автівками Volkswagen Touran 2013 року випуску та KIA Sorento 2017 року.

Схожі матеріали (за тегом)