|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 23:56 | 03.28.2024

«Північний Терен» на Ічнянщині

Чотири драйвові дні більше двухсот учасників провели на військово-патріотичному вишколі «Північний Терен» на Ічнянщині з 29 липня по 1 серпня.

1aterenДіти та молодь Чернігівщини та Київщини на свіжому повітрі без зв'язку, мобільних телефонів - займалися туризмом, альпінізмом, стрільбою з пневматичних пістолету, гвинтівки та лука, метанням ножів.
Отримали корисні знання та навички з медицини, військової дисципліни, виживання в природних умовах, грали в лазертаг та страйкбол. Також учасники дізналися чимало нового від запрошених лекторів. Слухали пізнавальні лекції: про специфіку роботи військової техніки з військовими з військової частина А 1479, «Інформаційна гігієна» з Юлією Криловою-Грек (кандидатом психологічних наук), «Як боротися за Українську мову» з українською письменницею, педагогом, громадською діячкою, членом Національної спілки письменників України – Ларисою Ніцой; "Гібридні війни. Історія російського імперіалізму" з істориком, головою Бахмацької спілки Воїнів АТО "Братсво АТО". Також слухали українські пісні від Дениса Степаненка – студента Львівської національної музичної академії ім. Миколи Лисенка, переглянули фільм «Позивний Бандерас». Кожна дитина з 11 роїв, що перемогла за кількістю балів, набраних на дисциплінах, отримала в подарунок по швейцарському ножу.
Такі патріотичні заходи мають на меті збільшення чисельності місцевої молоді, що готова до виконання обов’язку із захисту незалежності та територіальної цілісності нашої держави.
Проект «Північний Терен» став переможцем конкурсу серед інститутів громадянського суспільства, для реалізації якого надається фінансова підтримка з обласного бюджету. Вишкіл реалізували громадські організації "Сіверська Січ", «Д.Крук» за підтримки Департаменту сім'ї, молоді та спорту Чернігівської ОДА.

Схожі матеріали (за тегом)