|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 2:02 | 03.29.2024

Нарубали ясенів на 600 тисяч

Близько 602 тисяч гривень становлять збитки державі, завдані незаконною рубкою дерев неподалік с. Скорінець Чернігівського району

1apenФахівцями Державної екологічної  інспекції  у Чернігівській області спільно з представниками ДП «Чернігіврайагролісгосп» під час здійснення заходів державного нагляду (контролю) за дотриманням вимог природоохоронного законодавства виявлено незаконну рубку дерев неподалік села Скорінець Іванівської територіальної громади,  на землях лісового фонду, що знаходяться у постійному користуванні ДП «Чернігіврайагролісгосп».
На місці рубки затримані громадяни, які на автотранспорті вивозили незаконно спиляну деревину породи ясен  з лісового масиву. Опору чоловіки не чинили та не заперечували, що порубали дерева з подальшим їх транспортуванням і вивезенням з лісу. За даним фактом порушення природоохоронного законодавства на місце злочину було викликано патрульну поліцію та слідчо-оперативну групу.
Інспекцією проведено розрахунок шкоди, заподіяної лісу незаконною рубкою дерев, що становить 601913,47 гривень.
Відповідні матеріали справи із заявою про вчинення злочину направлено до Чернігівського районного управління поліції ГУНП в Чернігівській області з метою надання правової оцінки у зв’язку з вчиненням дій, що мають ознаки злочину проти довкілля.

Схожі матеріали (за тегом)