|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 11:55 | 03.28.2024

Влада вітала фермерів

Аграрний сектор Чернігівщини має багато агроформувань різних типів господарювання, які не лише створюють конкурентне середовище великим сільськогосподарським підприємствам, але й забезпечують зайнятість сільського населення та сприяють наповненню місцевих бюджетів. У п’ятницю на передодні Дня фермера в облдержадміністрації привітали представників цієї галузі.

fermers21dayНині в області здійснюють господарську діяльність 645 фермерських господарств. Вони виробляють майже 10% продукції сільського господарства Чернігівщини та мають дуже широкий асортимент. Окрім традиційних зернових, олійних культур, ягідництва та садівництва, вирощування і розведення свиней й великої рогатої худоби, фермерські господарства області виготовляють і ексклюзивну продукцію. Зокрема, в регіоні є один з найбільших комплексів з виробництва заморожених ягід. Фермери Чернігівщини освоїли виробництво олії, борошна, м’ясних та ковбасних виробів, заготовляють молоко європейської якості, а деякі спеціалізуються на органічній продукції.
Розпорядженням голови обласної державної адміністрації За сумлінну працю, особистий внесок у розвиток сільського господарства та розв'язання питань продовольчої безпеки держави, та з нагоди Дня фермера Почесною грамотою обласної державної адміністрації нагороджено:
МАНДРИКА Володимира Михайловича - голову селянського фермерського господарства «Володимир», Чернігівський район;
ЯКУБА Івана Миколайовича - голову фермерського господарства «Соната», Чернігівський район;
Подяку голови обласної державної адміністрації оголошено:
БІЛОМУ Андрію Ігоровичу - голові фермерського господарства «Ніжин Агроінвест»;
КАРАЦЮБІ Василю Михайловичу - заступнику голови фермерського господарства «Агро-люкс», Новгород-Сіверський район;
МИСНИКУ Євгену Миколайовичу - голові фермерського садівничого господарства «Золотий Пармен», Новгород-Сіверський район;
СЕНЬКУ Владиславу Юрійовичу - голові фермерського господарства «АЙРОН БРІДЖ», Новгород-Сіверський район.

Схожі матеріали (за тегом)