|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 12:09 | 04.19.2024

Жінка може багато

На минулих вихідних в Чернігові жінки вкотре довели, що можуть все. Так, 22 травня на Алеї героїв пройшов ХІХ одноденний обласний фестиваль-ярмарок «Що може жінка», який зібрав близько сотні жінок. На жаль, минулого року він не відбувся через карантинні обмеження, але цьогоріч свято трансформували і провели під відкритим небом.

1aninalemІніціатором створення такого ярмарку в Чернігові є громадська організація «Спілка жінок Чернігівщини». Цього року гасло ярмарку – «мрій, плануй, реалізуй». Як і кожного року, мета заходу – промоція жіночого бізнесу, розвитку і вдосконалення жіночого підприємництва та реалізація лідерського потенціалу жінок.

Цьогоріч участь у Ярмарку взяли близько сотні ініціативних, яскравих, талановитих, творчих жінок Чернігівщини, які мають свій власний бізнес або очолюють підприємства, громадські діячки і, звичайно, творчі особистості – майстрині, письменниці, художниці, які приїхали не з порожніми руками, а з власними виробами. Тому гості і мешканці міста мали змогу не лише подивитися, а й придбати щось у талановитих майстринь.

Протягом дня на всіх, хто відвідав ярмарок, чекало безліч цікавинок. Тут діяла і виставка-продаж товарів жіночого бізнесу, і найбільша колекція виробів ручної роботи, і бібліопростір, і майстер-класи, і конкурси, і концертна програма та інші розважальні заходи. Своїм співом розважали відвідувачів творчі колективи об’єднаних територіальних громад, які також приєдналися до святкування. А кращі підприємиці та майстрині області отримали премії від Чернігівської регіональної торгово-промислової палати.

«Наша область – одна з небагатьох, яка є яскравим прикладом гендерної рівності, – відзначила Ніна Лемеш, перша заступниця голови Чернігівської обласної ради. – На керівних посадах – жінки, керівниці підприємств і громадських організацій Чернігівщини, і сьогодні всі вони тут».

 

Марія ПУЧИНЕЦЬ

Схожі матеріали (за тегом)