|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 2:21 | 04.17.2024

Сотні метрів сіток і браконьєр

Майже 400 метрів сіток невідомих власників за один день вилучено Чернігівським рибоохоронним патрулем з водойм Деснянської громади, а наступного дня у "тенета" рибоохорони потрапив браконьєр з Куликівщини.

25 квітня державним інспектором Остерської рибоохоронної дільниці Чернігівського рибоохоронного патруля проведено рибоохоронний рейд на водоймах Деснянської територіальної громади. З водойм Карпилівського та Виповзнянського стариків р. Десна було вилучено 11 сіток зяберних (одностінних) і поріжних, загальною довжиною 392 метри до яких потрапило понад 10 кг риби. Власників заборонених знарядь лову встановити не вдалося. За результатами складено акти вилучення безгосподарського майна. Сітки та рибу передано на склад Управління Державного агентства рибного господарства області для подальшої утилізації.

04 26 kozeletsss 04 26 Gorbove

Наступного ж дня на річці Десна поблизу с. Горбове Куликівської громади рибоохороні попався місцевий житель, який в період нерестової заборони, виловлював рибу за допомогою семи зяберних сіток. В протизаконний спосіб порушник добув 7 кг риби: синець – 9., плоскирка – 6, лящ – 3. та один карась сріблястий. Цим завдано збитків рибному господарству України у розмірі 1 496 грн. На порушника складено адмінпротокол за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справи будуть направлені до Куликівського районного суду для винесення рішення про притягнення винної особи до відповідальності. Рибу і заборонені знаряддя лову вилучено.

Схожі матеріали (за тегом)