|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 7:59 | 03.19.2024

Двох дітей врятовано з пожежі

7 лютого о 18:23 до Служби порятунку "101" у м. Новгород-Сіверський надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку по вул. 8 Березня.

За викликом до місця пригоди прибуло два відділення 7-ої Державної пожежно-рятувальної частини У ДСНС України у Чернігівській області. На той момент в будівлі спостерігалося щільне задимлення. Спільними діями вогнеборців та місцевих жителів врятовано двох дітей 2007 та 2008 року народження, які перебували у помешканні в непритомному стані. Терміново каретою швидкої медичної допомоги їх госпіталізували до центральної міської лікарні, а згодом реанімобілями до Чернігівської обласної лікарні". Попередньо, у підлітків термічні опіки тіла та верхніх дихальних шляхів. Як з'ясувалося, того дня близько 15 години батьки 13-річного Максима та 12-річної Дар'ї поїхали у справах. Згодом пішла займатись у місцевий творчий гурток їх старша 16-річна сестра. Коли ж вона повернулась, помешкання було заповнене їдким димом. Дівчина побігла за допомогою до сусідів, які й викликали рятувальників. Вогнеборці пожежу о 18:57 локалізували, а о 19:23 остаточно ліквідували. Вогнем пошкоджено конструктивні елементи стін та перекриття в приміщенні котельні, меблі та майно.
Ймовірно, причиною виникнення пожежі послужило порушення правил пожежної безпеки при експлуатації нагрівальних приладів, обставини події з'ясовуються.

2-080221

Схожі матеріали (за тегом)