|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 7:19 | 04.19.2024

Створено ще один заказник

26 січня на черговому засіданні Чернігівської обласної ради прийнято рішення про створення ландшафтного заказника місцевого значення «Потаманський» на території Сосницької об’єднаної територіальної громади площею 47,7 гектарів.

2021 01 26 PZFОб’єкт створено за рахунок земель державної власності без їх вилучення. Територія заказника представляє собою заплавний тип ландшафту річки Убідь, що має важливе ґрунтозахисне та водоохоронне значення і є цінним водно-болотним угіддям.

Клопотання про створення вказаного об’єкту до Департаменту екології та природних ресурсів Чернігівської облдержадміністрації надійшло від Сосницької селищної ради, яка  активно працює над розширенням заповідного фонду та збереженням навколишнього природного середовища на території своєї громади.

Створення територій та об’єктів природно-заповідного фонду України є одним із основних пріоритетів державної екологічної політики. Саме створення заповідних територій є найбільш ефективним механізмом у процесі збереження та охорони природних екосистем, унікальних природних ландшафтів та рідкісних видів рослин і тварин.

Зазначена діяльність передбачена законами України «Про природно-заповідний фонд України», «Про охорону навколишнього природного середовища», «Про рослинний світ» та «Про тваринний світ», Державною стратегією регіонального розвитку на 2021-2027 роки, Указом Президента України від 01.12.2008 № 1129 «Про розширення мережі та територій національних природних парків та інших природно-заповідних об'єктів», міжнародними зобов’язаннями, взятими Україною в рамках реалізації положень Конвенції про охорону біологічного різноманіття від 1992 року, Конвенції про охорону дикої флори та фауни і природних середовищ існування в Європі.

Схожі матеріали (за тегом)