|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 19:34 | 03.28.2024

Молодого лося збила автівка

Поблизу села Топчіївка на київській трасі внаслідок дорожньо-транспортної пригоди загинула Червонокнижна тварина.

Лось європейський потрапив під авто у темну пору доби у ніч на 21 грудня поблизу села Топчіївка на межі Чернігівського та Козелецького районів. Представник Червоної книги України - ймовірно, 3 річного віку, вагою близько 300 кг раптово вибіг на проїзну частину дороги і потрапив під колеса авто, яке ще встановити не вдалося. Тварина від отриманих травм померла на місці події. Авто, що збило лося, очевидно було великогабаритним, оскільки продовжило рух, не зупинившись.

На місце події були викликані працівники поліції, представники Держпродспоживслужби області, єгерської служби користувача мисливських угідь на відповідній території – ТОВ «Лисяча гора». На ділянці дороги, де сталася пригода, відсутній знак – 1.36 «Дикі тварини».

1alosya

Тож, Державна екологічна інспекція у Чернігівській області вкотре звертає увагу водіїв, що шлях міграції тварин щоразу змінюється, а від так потрібно бути уважними на автошляхах і обережними за кермом, аби мати можливість вчасно відреагувати на дорожні обставини! Зважайте також на погодні умови та ожеледицю.

Схожі матеріали (за тегом)