|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 7:50 | 03.29.2024

Стартувала ялинкова кампанія

Без шкоди для навколишнього середовища, легально та доступно можна придбати ялинки і сосни напередодні зимових свят.

1asosnysУ Державному підприємстві «Чернігівське лісове господарство» вже розпочалася реалізація новорічних дерев, які заготовляють на спеціальних плантаціях або під час проведення рубок формування і оздоровлення лісів.

Щоб новорічне дерево було привабливим і симетричним лісівники дбайливо доглядають за насадженнями протягом усього року.

Відпуск новорічних ялинок та сосен в структурних підрозділах ДП «Чернігівський лісгосп» проводиться за цінами, сформованими лісогосподарським підприємством, з обов'язковим маркуванням пластиковими бирками із штрих-кодом. Номери бирок при їх відпуску відразу заносяться до загального електронного реєстру.

Прейскурант цін з ПДВ на сосну та новорічну ялинку:

- до 1 метра – 120 грн;

- від 1,1 до 1,5 м. – 140 грн;

- від 1,6 до 2,0 м. – 160 грн;

- від 2,1 до 2,5 м. – 220 грн.

Індивідуальні замовлення з відповідними розмірами - за домовленістю.

Місця, де можна замовити новорічні красуні: адмінприміщення ДП «Чернігівський лісгосп» (м.Чернігів, вул.О.Молодчого,18), контори Славутицького, Березнянського та Красилівського лісництва.

Телефон гарячої лінії підприємства для замовлення лісопродукції або повідомлення щодо фактів незаконних рубок дерев – 067 461 62 24.

У минулому році підприємством реалізовано біля 1 500 новорічних лісових красунь.

Перевірити легальність походження ялинки можна за допомогою самоклейної етикетки, яка має бути на дереві. Вона містить індивідуальний номер та відповідний йому штрих-код, який заноситься до єдиної системи електронного обліку деревини.

Перевірка законності походження ялинки відбувається шляхом введення номеру із самоклейної етикетки, яка прикріплена до ялинки, на сайті http://www.ukrforest.com.

Наголошуємо! Державною лісовою охороною спільно з працівниками органів внутрішніх справ та екологічної інспекції будуть проводитися рейди по охороні хвойних насаджень та виявленню лісопорушників. Особи, винні у незаконній заготівлі новорічних ялин, притягуються до адміністративної відповідальності. Крім того, лісопорушник відшкодовує шкоду, заподіяну лісовому господарству.

 

ДП «Чернігівський лісгосп»

Схожі матеріали (за тегом)