|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 8:38 | 04.16.2024

Через аварію оселі без газу

У селі Сухиня Бобровицького району трактор пошкодив газопровід

1agazaБіля села Сухиня Бобровицького району під час оранки на полі, яке обробляє ТОВ «ТВН-АГРО», трактор пошкодив металевий газопровід діаметром 219 мм. Проведення цих робіт сільгосптовариство з оператором ГРМ не погоджувало.
Наразі аварійна служба «Чернігівгазу» ліквідувала витік газу та проводить локалізацію аварійної ситуації. Через значне пошкодження, яке вимагає проведення ремонтно-відновлювальних робіт, довелося тимчасово припинити газопостачання в селах, підключених до цього газопроводу. Це села Сухиня, Браниця, Рудьківка, Макарівка та Марківці Бобровицького району, і село Нічогівка Козелецького району (2151 абонент).
Наразі газовики роблять все від них залежне, аби поновити газопостачання можна було якомога швидше. Також наголошуємо - для повторного пуску газу, за «Правилами безпеки систем газопостачання», всі споживачі мають надати доступ працівникам АТ «Чернігівгаз» до своїх газових систем.
Компенсувати збитки, вартість відновлювальних робіт та повторного пуску газу, згідно з Кодексом ГРМ,  зобов’язана сторона, з вини якої сталася аварія.

Бригади «Чернігівгазу» здійснюють обходи  2045 домогосподарств – на момент ремонту газопроводу всі вони мають бути відключені від газопостачання.
Після заміни пошкодженої частини газопроводу, зварювальних робіт необхідно зробити просвічування зварних швів (перевірити їх на герметичність), продувку газопроводу – це цілий комплекс робіт, які вимагають суворого дотримання регламенту. Аби провести їх якомога швидше, «Чернігівгаз» нині робить це за власний рахунок, хоча такі збитки має компенсувати винуватець аварії. Усунення її наслідків обійдеться «Чернігівгазу» у 456 тисяч гривень.
Орієнтовний термін закінчення ремонтно-відновлювальних робіт – 18 листопада. В першу чергу газопостачання буде поновлюватися до соціальних об’єктів – ФАПів, дитсадків, шкіл. При повторному пуску газу, за правилами безпеки систем газопостачання, наші працівники здійснять ще один обхід всіх споживачів та проведуть обстеження систем. Прогнозований термін поновлення газопостачання населенню – кінець цього тижня.
Наразі бригади «Чернігівгазу» докладають усіх зусиль, аби якомога швидше усунути наслідки аварії, яка сталася з вини третіх осіб.
Аварійна служба «Чернігівгазу» ліквідувала витік газу та провела локалізацію аварійної ситуації. Через значне пошкодження, яке вимагає проведення ремонтно-відновлювальних робіт, довелося тимчасово припинити газопостачання в селах, підключених до цього газопроводу. Це села Сухиня, Браниця, Рудьківка, Макарівка та Марківці Бобровицького району, і село Нічогівка Козелецького району.
Компенсувати збитки, вартість відновлювальних робіт та повторного пуску газу, згідно з Кодексом ГРМ,  зобов’язана сторона, з вини якої сталася аварія. Інформацію про інцидент внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Схожі матеріали (за тегом)