|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 11:33 | 03.29.2024

Нарешті добудували!

Минулого тижня у Прилуках нарешті відкрили новозбудований другий корпус місцевої гімназії №1 імені Г. Вороного. Його почали зводити аж у 2011 році, і містянам довелося чекати дев’ять років. За ці роки загальна вартість проекту зросла з 35 мільйонів до майже 100 мільйонів гривень.

 1aabud1

Новий корпус гімназії був дуже потрібний, адже в основній будівлі вкрай не вистачало кабінетів. Наразі в гімназії 820 учнів та 80 осіб персоналу закладу. Тепер до нового, яскравого корпусу, який з’єднаний з основною будівлею зручним переходом, перейде 480 школярів. І хоча проектом передбачено, що в новозбудованому корпусі навчатимуться учні середніх та старших класів, планується, що й молодші школярі матимуть змогу відвідувати спеціалізовані класи та приміщення, яких немає у старій будівлі.

Прилуцька гімназія має велику історію: стара будівля була зведена в далекому 1874 році. Тоді меценат, почесний громадянин Прилук Григорій Галаган за символічну плату передав власний маєток міській управі, і з того часу будівля функціонувала виключно як освітній заклад. Упродовж усіх цих років тут здобували знання чимало відомих усьому світу особистостей, серед яких і її випускник – видатний математик Георгій Вороний, чиїм ім’ям нині названо гімназію. Під час будівництва нового корпусу одним з головних завдань було поєднати старий і новий однаковим дизайном, і підрядникам це вдалося.

Загалом у новому корпусі розташовано 17 класів, з них 3 – комп'ютерні. Крім цього, тут облаштовано виробничі майстерні, актовий, хореографічний, спортивний, тренажерний зали і спортивні майданчики. Є образотворча студія, зони відпочинку та самоорганізації учнів. А ще в новому корпусі є перший і єдиний у місті басейн. І хоча поки що він порожній, але неодноразово керівництво міста і гімназії запевняло, що в ньому зможуть займатися не лише учні цієї школи, а й усі діти Прилук.

1aabud2

«Ця гімназія абсолютно готова приймати учнів. Приємно відзначати, що цей об’єкт, по суті, є другим (після Носівської школи) на Чернігівщині навчальним закладом, збудованим з нуля за останні десятиріччя, – говорить перший заступник голови обласної державної адміністрації Віталій Загайний. – Неодноразово відвідуючи заклад ще під час робіт, мав нагоду побачити, наскільки з любов’ю підійшли до роботи проектанти. Яких зусиль докладали будівельники та ті люди, що пізніше заходили й приводили до ладу цю споруду. Таке будівництво, вартість якого понад 70 млн гривень, – це чудовий приклад співпраці органів місцевого самоврядування і держави. Це показовий приклад, коли ми, об’єднуючись, маємо можливість досягати хороших, високих і якісних результатів».

 

Марія ПУЧИНЕЦЬ, фото з відкритих джерел

Схожі матеріали (за тегом)