|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 0:01 | 04.17.2024

Відкрито новий корпус музшколи

19 жовтня урочисто відкрили новий корпус Чернігівської музичної школи №1 імені Вільконського.

Ця прибудова є окремим приміщенням музичної школи. Почали її будувати 18 серпня 2018-го. Будівництво тривало два роки й завершилося буквально у жовтні цього року. З міського бюджету на це витратили 8,4 млн грн, а з державного бюджету - 6,2 млн грн.  

Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко на відкритті побажав усім викладачам і учням успіху, зручної і комфортної роботи у новозбудованому приміщенні, оглянув класи в новому корпусі та прилеглу територію, поспілкувався з учнями та викладачами цього навчального закладу.

Розширення приміщення школи було необхідне вже давно. Раніше на цьому місті розташовувався старий одноповерховий будинок, де теж проводили заняття. Він був аварійний і не задовольняв потреби, оскільки кількість бажаючих займатися мистецтвом постійно збільшувалася. Дві будівлі музшколи з’єднані переходом – сучасною легкою конструкцією з вітражних систем. Нова будівля має 25 музичних класів та зал для хорового співу. Площа забудови складає 301,4 кв.м, а загальна площа її приміщень - 620 кв.м. За рахунок другого поверху нове приміщення вдвічі більше, ніж колишнє. Крім того, в рамках цього проєкту були закуплені меблі й деякі музичні інструменти.

1aamuz

Схожі матеріали (за тегом)