|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 8:25 | 03.19.2024

У Куликівці на пожежі врятували дітей

Вогнеборці ДСНС під час ліквідації загоряння житлового будинку в Куликівці врятували двох малолітніх дітей

1aapich18 жовтня о 19:54 у районному центрі Куликівка до Служби порятунку "101" надійшло повідомлення про загоряння у житловому будинку по вул. Амосова.
На місце події оперативно прибуло відділення 8-го Державного пожежно-рятувального посту У ДСНС України у Чернігівській області у складі 4 чоловік особового складу та 1 одиниці спеціальної техніки. На той момент в одній з кімнат будинку відбувалося горіння та щільне задимлення. Рятувальники у апаратах захисту органів дихання та зору під час проведення розвідки виявили та винесли з небезпечної зони хлопчика та дівчинку 2013 та 2015 років народження відповідно.
Як з'ясувалося, того вечора 25-річна матір дітей розтопила піч і, залишивши малечу самих вдома без відповідного нагляду, пішла у своїх справах. Через несправність опалювального приладу сталося займання дерев'яних конструкцій будинку, яке ледь не призвело до трагедії.
Вогнеборці о 20:30 пожежу локалізували, а о 21:05 остаточно ліквідували. Вогнем пошкоджено стіни та перекриття будинку.


Рятувальники ДСНС України закликають громадян звертати увагу на стан печей і димарів. Своєчасно очищайте їх від сажі, а у разі появи тріщин - негайно їх зашпаровуйте. Щоб уникнути загоряння від теплового впливу, не перегрівайте надмірно опалювальні прилади та не розташовуйте поблизу них ліжка, меблі, дрова або інші спалимі речі.


Шановні батьки! Не залишайте дітей без нагляду, контролюйте їх розваги та виховуйте навички культури безпечної поведінки. Зберігайте сірники і запальнички в недоступних для них місцях та частіше роз’яснюйте про небезпеку гри з вогнем. Пам’ятайте, дотримання правил пожежної безпеки допоможе Вам уникнути лиха й зберегти життя та майно.

Схожі матеріали (за тегом)