|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 11:07 | 03.29.2024

Відкрито нову амбулаторію у Бахмачі

На Чернігівщині відкрили четверту новозбудовану амбулаторію - у селі Бахмач

1ambubaxДля жителів маленьких населених пунктів відкриття амбулаторії загальної практики сімейної медицини — свято, адже нові амбулаторії забезпечують їм доступ до якісних медичних послуг.
23 вересня 2020 року амбулаторія загальної практики сімейної медицини урочисто під звуки маршів у виконанні духового оркестру філармонійного центру на чолі з заслуженим діячем мистецтв України Анатолієм Ткачуком відкрилася у селі Бахмач Бахмацького району. Тут обслуговуватимуться близько трьох тисяч пацієнтів.

- Село Бахмач – дуже перспективне, воно розвивається, - розповіла голова Бахмацької райдержадміністрації Світлана Мельник. – Тому відкриття амбулаторії тут – довгоочікувана подія.

На сьогодні важливим завданням для влади є запровадження стандартів якісної медицини в сільській місцевості. Всього на будівництво амбулаторії витратили 5 млн. 266 тис. грн. З них – 4 млн. 739 тис. грн – з державного бюджету, 527 тис. грн – фінансування з бюджету Бахмацької сільської громади. Замовником робіт виступало Управління капітального будівництва Чернігівської ОДА, підрядна організація - ТОВ «РЕМБУД КОМ». Загальна площа забудови - 258 кв. м.

Для забезпечення правильної діагностики і результативного лікування придбали сучасне медичне обладнання відповідно до вимог табелю оснащення. Також для потреб медзакладу придбали сучасний повнопривідний службовий автомобіль "Renault Duster" вартістю 500 тис. грн.

- До цього медичні послуги жителям надавалися у старенькому пристосованому ФАПі. Додатково з районного бюджету на придбання медичного обладнання спрямовано 300 тис. грн. на придбання лабораторії (меблі та апаратура, устаткування). Тепер мешканці села Бахмач та сусідніх сіл зможуть робити аналізи тут, а не їхати до райцентру, - зауважила Світлана Мельник.

У святковому заході, який провели Інна та Ігор Василенки, взяли участь артисти Академічного народного хору філармонійного центру. А артистки колективу концертних виконавців Марина Коваленко і Яна Корольова подарували учасникам урочистостей святкову концертну програму.

Нагадаємо, впродовж серпня-вересня 2020 року на Чернігівщині відкрили перші три амбулаторії - у селах: Салтикова Дівиця Куликівської ОТГ, Тур’я Сновської ОТГ і Плисках Борзнянського району.

Схожі матеріали (за тегом)