|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 4:31 | 03.19.2024

Лісову галузь області очолив Сергій Аніщенко

23 вересня в актовій залі Чернігівського обласного управління лісового та мисливського господарства відбулося представлення нового начальника ЧОУЛМГ. Ним став колишній директор ДП «Городнянське лісове господарство» Сергій Михайлович Аніщенко.

1anishchenkoНового очільника лісової галузі області представили голова Держлісагентства України Василь Кузьович та його заступник Юрій Болоховець. На представленні були присутні голова обласної ради Ігор Вдовенко та заступники голови облдержадміністрації Віталій Загайний і Олександр Савченко.

Представляючи нового керівника, Василь Степанович Кузьович сказав, що на Чернігівщині мешкає його рідний брат, тут проживала і рідна сестра. Тому він сприймає Чернігівщину, як рідну. Голова Держлісагенства України наголосив, що зараз на лісівників чекає велика робота – необхідно піднімати імідж галузі. На часі – її реформа. Нам, українським лісівникам, підходить польський варіант. На жаль, досі великих збитків завдають лісові пожежі. Тож лісівники завжди мають бути готові до таких екстремальних ситуацій. Втім, щодо пожеж ситуація в лісах Чернігівщини – цілком контрольована, бо, порівняно з іншими областями, тут підготувалися найкраще.

Після представлення новий начальник обласного управління лісового та мисливського господарства Сергій Аніщенко подякував за виявлену йому високу довіру керівництву області і Держагентству лісових ресурсів України та запевнив, що докладе всіх професійних і організаторських зусиль, щоб Чернігівщина й надалі залишалася серед лідерів лісової галузі України.

У своєму виступі перший заступник голови Чернігівської ОДА Віталій Загайний розповів, що він – сам лісівник, адже закінчив Шацький лісогосподарський технікум та певний час працював у лісовій галузі на Волині. Чернівщина – лісовий край, тому економіка регіону тісно пов’язана з лісом.

Голова обласної ради Ігор Вдовенко підкреслив, що новий очільник – потомственний лісівник, гідний продовжувач лісівничої звитяги батька, заслуженого лісівника України Михайла Климентійовича Аніщенка, котрий півстоліття віддав служінню корюківським лісам.

Сергій Михайлович Аніщенко народився в 1974 році у селі Нові Боровичі Сновського району. Після служби в Збройних силах України закінчив Національний аграрний університет за спеціальністю «лісове господарство», а згодом – Національну академію державного управління при Президентові України.

Трудовий шлях розпочав з помічника лісничого Новоборовицького лісництва ДП «Корюківський лісгосп» об’єднання «Чернігівліс». Професійний і організаторський хист здобував також на посадах лісничого Новоборовицького лісництва, інженера лісового господарства, головного лісничого ДП «Корюківське лісове господарство». З 2013 року і до призначення начальником Чернігівського обласного управління лісового та мисливського господарства очолював одне з найуспішніших  лісогосподарських підприємств – ДП «Городнянське лісове господарство».

За сумлінну працю і успіхи в лісогосподарюванні Сергія Аніщенка неодноразово відзначали Почесними грамотами, нагрудним знаком «За бездоганну службу в державній лісовій охороні 10 років», іменним годинником голови Держлісагентства.

Лісівники Чернігівщини вітають нового керівника і зичать йому здоров’я та всіляких гараздів!

 

Микола Тищенко, Чернігівське ОУЛМГ

Схожі матеріали (за тегом)