|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 9:39 | 03.19.2024

Хасиди пішли, дорожники прибрали

Хасиди, які кілька днів провели на кордоні, намагаючись потрапити до Умані, залишили КПП "Нові Яриловичі" та інші. Адже до України їх так і не пропустили. По собі паломники залишили купу сміття.

Про це повідомив заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко. За його даними, паломники їдуть до Гомеля та Мінська, де зустрічатимуть новий 5781-й рік. Зазвичай тисячі хасидів святкують в Умані, де розташована могила цадика Нахмана. Однак цьогоріч через пандемію коронавірусу Україна заборонила в'їзд усім іноземцям до кінця вересня.
Півтора камази сміття вивезли дорожники разом з комунальниками з нейтральної смуги на КПП "Нові Яриловичі" після того, як там декілька днів знаходились паломники. Наразі на нейтральній смузі, що підпадає під зону обслуговування Служби автомобільних доріг у Чернігівській області, контейнери для збору сміття заповнені на третину.

Нагадаємо, 15 вересня у пункті пропуску «Нові Яриловичі» було тимчасово обмежено рух транспортних засобів та громадян у зв’язку зі значною кількістю іноземних громадян, які перебували на території між пунктами пропуску «Нова Гута» та «Нові Яриловичі» і намагалися потрапити на територію України.
16 вересня Кабінет Міністрів України прийняв рішення вже про закриття пункту пропуску на кордоні з Білоруссю в Чернігівській області «Нові Яриловичі».
На кордоні між Чернігівською та Гомельською областями декілька днів знаходились більше тисячі хасидів, що хотіли потрапити на територію України на святкування Рох ха-Шана.
Наразі, за інформацією ДПСУ, станом на 18 вересня іноземці-паломники залишили територію, де вони перебували з початку тижня.

На фото - сміття, яке залишили після себе хасиди на нейтральній зоні між двома країнами.

1xasidsdor

Схожі матеріали (за тегом)