|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 10:17 | 03.19.2024

Вручено премію митцям Чернігівщини

Відбулося урочисте нагородження лауреатів обласної премії імені Михайла Коцюбинського. Щорічно з 1991 року, в день народження видатного класика української літератури відзначають найкращих митців, пов’язаних з Чернігівщиною.

premiyakЗа понад 30 років існування обласної премії Михайла Коцюбинського вона стала настільки потужною, що відомі на національному рівні літератори, діячі культури та мистецтва вважають за честь бути номінованими на премію. З 2003 року премія фінансується коштом обласного бюджету, тоді було прийнято дійсно правильне і корисне рішення. Також минулого року за кошти обласного бюджету у листопаді-грудні зробили внутрішній ремонт у меморіальному будинку М.Коцюбинського.

Нагороди вручили у шести номінаціях:

«Поезія» – Ольга Батьковська – поетеса, член НСПУ, місто Бахмач. Висунута за книгу поезії «Домінанта».

«Проза» - Віталій Божок – письменник, журналіст, член НСПУ та НСЖУ з Корюківки. Номінований за книгу «Афганська жара».

«Народознавство» - Катерина Лісовенко – педагог, письменниця з міста Київ. Висунута за книгу «Затоплена Придніпровська цивілізація. Історія. Людські долі».

«Театральне мистецтво» - Інна Сергієнко – артистка вищої категорії Чернігівського обласного молодіжного театру, місто Чернігів. Номінована за втілення образу жінки - матері, сестри, нареченої, подруги у виставі «Прощена неділя» та серію проведених благодійних заходів з цією виставою у Прилуках та Чернігові.

«Музичне мистецтво» - Сергій Теребун – генеральний директор, художній керівник Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів і концертних програм, місто Чернігів. Висунутий за значний особистий внесок у розвиток та популяризацію музичного мистецтва Чернігівщини.

«Декоративне та образотворче мистецтво» - Оксана Корнієнко – художниця, член Національної спілки художників України з міста Чернігів. Номінована за цикл робіт «Мандри UA».

Учасники заходу подякували директору Чернігівського літературно-меморіального музею-заповідника М. М. Коцюбинського, правнуку письменника Ігорю Коцюбинському та всьому колективу музею за організацію заходу.

Схожі матеріали (за тегом)