|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 22:53 | 03.28.2024

Пліч-о-пліч на варті лісів

Під час теплого періоду року та пожежонебезпечного періоду, вогонь може завдати великої шкоди лісам, особливо ж новоствореним молоднякам.

Щоб виростити здоровий і могутній ліс – потрібні десятки років кропіткої праці лісівників. Щоб втратити лісові масиви – досить одного сірника. Тому протипожежні підрозділи лісового господарства знаходяться на посиленому режимі охорони лісів від пожеж і перебувають в повній готовності для негайного реагування.

Державна лісова охорона та рятувальники Чернігівщини пліч-опліч стоять на сторожі захисту лісу від вогню. Напередодні чергових вихідних, чернігівські лісівники та рятувальники управління ДСНС Чернігівського району провели тактично-штабні навчання з попередження та ліквідації надзвичайних ситуацій, лісових пожеж на підпорядкованій території. Навчання проходило на базі Славутицького лісництва Державного підприємства «Чернігівське лісове господарство».

Головне завдання – організувати ліквідацію лісової пожежі на початкових її проявах та евакуювати населення прилеглих  до лісових масивів територій. Так, за тактичним задумом на території  Михайло-Коцюбинської селищної ради, у лісовому масиві  Славутицького  лісництва ДП «Чернігівський лісгосп» внаслідок необережного поводження з вогнем відпочиваючих під час збору грибів сталася лісова пожежа. Державна лісова охорона та рятувальники мали терміново організувати та виконати заходи з ліквідації пожежі, зокрема, із  залученням сил та засобів для гасіння пожежі.

1alisopo

Лісівники та вогнеборці, прибувши на місце,  одразу розпочали локалізацію пожежі, разом з тим – встановили пункти накопичення інвентаря, харчування та відпочинку особового складу, задіяного для ліквідації пожежі. Зусиллями державної лісової охорони Славутицького лісництва ДП «Чернігівський лісгосп» та 3 ДПРП  смт. Михайло-Коцюбинське було швидко та професійно ліквідовано умовну пожежу.

«Тільки тісна взаємодія лісівників з органами місцевого самоврядування, службами територіального управління Державної служби надзвичайних ситуацій в області, а також відповідальності установ, організацій, приватного бізнесу та місцевих мешканців дасть змогу мінімізувати виникнення пожеж у лісових масивах. Тому вдячний свідомим громадянам і рятувальникам області, які готові боротися із лісовими пожежами і допомагати лісівникам,» – сказав директор ДП «Чернігівський лісгосп.

Лісівники та вогнеборці мають спільну мету і переконані, що такі навчання допоможуть підняти рівень оперативної готовності органів управління, сил та засобів цивільного захисту.

 

За інформацією Державного підприємства
 «Чернігівське лісове господарство»

Схожі матеріали (за тегом)