|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 21:50 | 04.16.2024

Справа щодо КП "Ліки України"

Верховний Суд підтримав позицію прокурора у справі Комунального підприємства «Ліки України»

1likiukrВерховний Суд задовольнив касаційну скаргу прокуратури у справі про передачу в оренду цілісного майнового комплексу Комунального підприємства «Ліки України». Касаційним адміністративним судом скасовано рішення судів першої та апеляційної інстанції, відповідно до яких адміністративний позов у цій справі залишено без розгляду.

Нагадаємо, у 2019 році прокуратурою Чернігівської області здійснено вступ в адміністративну справу за позовом групи депутатів Чернігівської обласної ради про визнання протиправними та скасування рішень Чернігівської обласної ради та Управління комунального майна обласної ради про передачу майна цілісного майнового комплексу Комунального підприємства «Ліки України» в оренду Товариству з обмеженою відповідальністю, створеному незадовго до прийняття оспорюваних рішень.

На стадії підготовчого судового засідання розгляду справи Чернігівським окружним адміністративним судом постановлено ухвалу про залишення вказаного адміністративного позову без розгляду. Таке рішення залишено без змін Шостим апеляційним адміністративним судом з мотивів відсутності у позивачів адміністративної процесуальної дієздатності.

Вказані судові рішення прокуратурою області та позивачами оскаржено у касаційному порядку.

Суд вирішив, що розгляд позовних вимог депутатів має бути продовжено в порядку господарського судочинства, а справа, за заявою позивачів, може бути направлена безпосередньо Верховним Судом для подальшого розгляду за  встановленою юрисдикцією.

Регіональною прокуратурою і надалі забезпечуватиметься ефективна реалізація представницьких повноважень з метою захисту інтересів держави у цій справі.

Схожі матеріали (за тегом)