|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 12:22 | 03.28.2024

У Ясній Зірці на пожежі врятовано дівчину

Чернігівські вогнеборці під час ліквідації пожежі врятували 19-річну дівчину

yasnazirka23 березня о 04:16 до Служби порятунку "101" у Носівському районі надійшло повідомлення про пожежу приватного житлового будинку, що у с. Ясна Зірка. 

За викликом до місця пригоди оперативно прибули рятувальники 17-го Державного пожежно-рятувального посту м. Носівка У ДСНС України у Чернігівській області та вогнеборці пожежної команди підприємства "Агропрогрес" з с. Степові Хутори.

На той момент в одній із кімнат будинку відбувалося горіння та щільне задимлення. Рятувальники під час проведення розвідки у апаратах захисту органів дихання та зору, виявили та вивели з небезпечної зони 19-річну онучку господарки будинку. Дівчина не постраждала й від госпіталізації відмовилася.

Спільними діями вогнеборців пожежу о 04:39 було локалізовано, а о 06:20 остаточно ліквідовано. Вогнем знищено перекриття на площі 10 кв.м, пошкоджено покрівлю та майно господарки. 

Причиною виникнення загоряння послужило порушення правил пожежної безпеки при експлуатації нагрівальної печі, зокрема впритул до неї знаходились спалимі речі, які згодом і зайнялися.

Рятувальники У ДСНС України у Чернігівській області закликають громадян звертати увагу на стан печей і димарів. Своєчасно очищайте їх від сажі, а у разі появи тріщин - негайно їх зашпаровуйте. Щоб уникнути загоряння від теплового впливу, не перегрівайте надмірно опалювальні прилади та не розташовуйте поблизу них ліжка, меблі, дрова або інші спалимі речі. Пам’ятайте, дотримання правил пожежної безпеки допоможе Вам уникнути лиха й зберегти своє життя та майно.

Схожі матеріали (за тегом)