|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 1:18 | 03.29.2024

Тимчасові обмеження на кордоні

Обмеження пропускних операцій на державному кордоні України вводяться згідно з рішеннями РНБО та Уряду, прийнятими через пандемію хвороби COVID-19

З 0.00 годин 16 березня 2020 року на ділянці Чернігівського прикордонного загону тимчасово закрито 4 пункти пропуску, а саме міждержавний пункт пропуску для автомобільного сполучення «Миколаївка», місцеві (спрощені) пункти пропуску «Деревини», «Ільмівка», «Добрянка», «Кам’янка», крім того у пунктах пропуску «Грем’яч», «Сеньківка», «Нові Яриловичі», «Славутич» тимчасово припиняється пішохідне сполучення, але здійснюватиметься пропуск легкового транспорту.  

kordon1

Також тимчасово заборонено в’їзд в Україну для іноземців та осіб без громадянства. Винятки стосуються осіб, які мають право на постійне або тимчасове проживання в Україні, є подружжям або дітьми громадян України, працівників іноземних дипломатичних представництв та консульських установ, акредитованих в Україні, представництв офіційних міжнародних місій, організацій, акредитованих в Україні, та членів їх сімей; водіїв та обслуговуючого персоналу вантажних транспортних засобів, членів екіпажів. В’їзд в Україну інших категорій іноземців та осіб без громадянства здійснюється за погодженням з Міністерством закордонних справ.

kordon2

НАГОЛОШУЄМО!: громадяни України можуть в будь-який час повернутися в Україну.  РНБО рекомендує українцям повернутися з-за кордону до 17 березня, а тим, хто не встигне та не зможе самостійно повернутися – звертатися у посольства та консульства України в країнах перебування за каналами комунікації, вказаними на інтернет-сторінках цих дипустанов.

З 0.00 годин 17 березня 2020 року тимчасово припиняються регулярні міжнародні пасажирські перевезення через усі пункти пропуску (контролю) через державний кордон України.

Зазначені обмеження на кордоні України будуть діяти до 3 квітня 2020 року, якщо через ситуацію із поширенням захворюваності на пандемічний вірус не буде прийняте інше рішення. 

ЗАЗНАЧАЄМО: На державному кордоні, у тому числі в усіх пунктах пропуску (як діючих, так і тимчасово закритих) нестиме службу достатня кількість прикордонників для адекватного реагування на можливі зміни в обстановці. Для цього здійснено перерозподіл особового складу, технічних засобів, засобів захисту та інших ресурсів. Тому НЕ РАДИМО через обмеження намагатися перетинати кордон нелегально.   

РЕКОМЕНДУЄМО!: відслідковувати інформацію про функціонування пунктів пропуску на сайті Держприкордонслужби України та сторінках у соцмережах. За потреби користуватися послугами Контактного центру Держприкордонслужби України, який працює цілодобово (інформація за посиланням: https://dpsu.gov.ua/ua/sluzhba-dovira/). 

Не поширюйте повідомлення сумнівних джерел, перевіряйте інформацію на офіційних ресурсах, дотримуйтеся гігієни, в тому числі – інформаційної. 

 

Помічник начальника прикордонного загону - начальник прес-служби

підполковник Олександр ДУДКО

Схожі матеріали (за тегом)