|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 15:13 | 03.29.2024

Лось не розминувся зі шкільним автобусом

Як повідомила фейсбук-сторінка «Новини Городнянщини», вранці 24 вересня шкільний автобус, який віз школярів із Солонівки у Бутівську школу, прямо на дорозі поміж селами зіткнувся з лосем. Лісовий велетень несподівано вискочив на дорогу перед автобусом.

Водій відреагував миттєво, проте уникнути зіткнення не зміг. На щастя, юні пасажири не постраждали – лише водій отримав легке забиття живота рулем.

1avtobus
Лосю дісталося більше. Після зіткнення тварина лежала перед автобусом непритомна. Через кілька хвилин сохатий підвівся і попрямував у напрямку села Полісся. Єгері районної ради УТМР пройшли слідами постраждалої тварини кілька кілометрів і встановили, що лось повинен оговтатися після зіткнення. Незначна кровотеча припинилась на першому кілометрі, так само швидко минулося й накульгування.
Восени великі тварини часто вискакують на дороги. Таку дивну поведінку голова райради УТМР Олександр Юрченко пояснив тим, що саме у цей час відбувається гін у більшості місцевих копитних тварин, які від любовних ігрищ та напливу гормонів втрачають звичну обережність.
Фахівцям навчально-виробничого комбінату доведеться відновлювати капот і замінювати лобове скло автобуса. Ну а лосю, певно, буде не до любовних утіх.

Схожі матеріали (за тегом)