|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 10:26 | 03.28.2024

За добу - понад 20 пожеж у екосистемах

Упродовж минулої доби рятувальники підрозділів Управління ДСНС України у Чернігівській області здійснювали заходи з ліквідації 21 пожежі, що виникли у природних екологічних системах.

А саме - на території Козелецького, Сновського, Коропського, Куликівського, Менського, Сосницького, Ічнянського, Ніжинського, Менського, Ріпкинського, Чернігівського, Прилуцького, Носівського, біля смт Сосниця та в м. Корюківка, Ічня, Прилуки, Чернігів, Семенівка. Загальна площа, пройдена вогнем склала близько 54 га, пошкоджено 5 будівель різного призначення. Причиною виникнення зазначених пожеж послужила необережність громадян у поводженні з вогнем.

1ekosis2

Триває ліквідація пожеж покладів торфу поблизу сіл Смяч Сновського, Ніжинське Ніжинського, Ковпита Чернігівського, Конятин Сосницького, Буянки Ріпкинського районів. На ліквідацію загорянь торфу від підрозділів Управління ДСНС України у Чернігівській області залучено 59 чоловік особового складу та 14 одиниць спеціальної техніки. Із загальної площі у 33 га рятувальникам залишається ліквідувати горіння на території 19 га. 11 вересня ліквідовано пожежу торфу біля с. Зруб Ніжинського району.

Продовжуються роботи з ліквідації пожежі на території полігону твердих побутових відходів, яка виникла 09 вересня у м. Прилуки. На гасіння залучено 20 чоловік особового складу та 5 одиниць спеціальної техніки. Вогнеборцям ДСНС із загальної площі у 1 га залишається ліквідувати горіння на площі 0,4 га. Гасіння триває.

1ekosis

Рятувальники Державної служби України з надзвичайних ситуацій звертаються до мешканців та гостей Чернігівщини з наполегливим проханням бути вкрай обережними у поводженні з вогнем. Пам’ятайте, що за умов сухої погоди розпалене багаття, кинутий непогашений сірник або недопалок можуть стати причиною пожежі, призвести до значних матеріальних збитків, а іноді й людських жертв.

Схожі матеріали (за тегом)