|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 2:46 | 04.17.2024

У Чернігові рятувальники провели навчання з ліквідації умовної пожежі в готелі

22 серпня підрозділами Управління ДСНС України у Чернігівській області проведені тактико-спеціальні навчання з ліквідації умовної пожежі в готелі "Reikartz", розташованому по вул. Гетьмана Полуботка, 22 у Чернігові.

pogega1За легендою навчань, внаслідок загоряння в одному з номерів на 4-му поверсі будівлі та щільного задимлення коридорів, одна людина опинилась відрізаною від шляхів евакуації та кликала на допомогу, перебуваючи на балконі загального користування.

Оперативно за викликом до місця події прибуло 5 одиниць спеціальної техніки та 22 чоловіки особового складу пожежно-рятувальних підрозділів міста на автоцистернах і автодрабині. Відразу ж було налагоджено взаємодію з адміністрацією об`єкту, з'ясовано ситуацію, проведено оперативне розгортання сил та засобів, створено штаб з ліквідації пожежі. Рятувальники в апаратах захисту органів дихання та зору подали пожежні стволи безпосередньо на гасіння осередку займання та за допомогою автодрабини врятували умовного постраждалого з небезпечної зони. Також надзвичайниками здійснено обстеження номерів на вище та нижче розташованих поверхах з метою проведення повної евакуації гостей та обслуговуючого персоналу готелю.

Під час навчань вогнеборці більш детально вивчили оперативно-тактичну характеристику об'єкту й провели перевірку найближчих джерел зовнішнього протипожежного водопостачання.         

В цілому, як показали дані навчання підрозділи оперативно-рятувальної служби на належному професійному рівні виконали в повному обсязі поставлені завдання щодо дій за призначенням.

pogega2

Схожі матеріали (за тегом)