|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 11:56 | 03.28.2024

«Не ревную його серед ночі…»

Жартівливу, веселу, пародійну пісню «Любов із тролейбусом» Сергій Дзюба створив і записав до війни, в 2013-му. Але нині її вперше представлено широкому загалу.

trolikПричина проста: попри добродушні кепкування та легку іронію, соціальну проблему (переповнені тролейбуси), пісня – надто бадьора і життєрадісна… Адже вже незабаром, у 2014-му, почалася віроломна російська агресія й людям стало не до сміху. До того ж, тривалий час автор взагалі не виставляв свої пісні у власному виконанні, зазвичай їх співали лише відомі, популярні артисти.

Втім, торік у добродія Сергія вийшли другий та третій музичний альбоми пісень (відеокліпів) – «Закінчиться війна» й «Зима така маленька, мов японка», які отримали значний резонанс. І в «Зимі…» Сергій Дзюба представив одразу п’ять своїх пісень в неповторному, оригінальному, душевному авторському виконанні. З’ясувалося, що пан Сергій – чудовий співак, тож на Ютубі, популярних порталах і в соціальних мережах з’явилося багато позитивних відгуків на таку його пісенну творчість.

Нині на завершальній стадії – четвертий музичний альбом народного поета України Сергія Дзюби «Скарбе мій». І в ньому відомий автор знову оприлюднює п’ять пісень у своєму виконанні. А також уперше представлено цикл жартівливих пісень: «Тещенька моя хороша», «Нерозлийкава» («Балада про каву»), «Опівнічна балада», «Балада про ліжко» та «Балада про жабку».

Добродій Сергій зрозумів, що життєрадісні, оптимістичні пісні – особливо потрібні у такі важкі часи, адже піднімають настрій людям, обнадіюють, вселяють упевненість, психологічно «розвантажують». Тому це – справді, важливо. Дещиця жартівливих, пародійних пісень Сергія Дзюби вже зазвучали на Ютубі, порталах і в соціальних мережах, і слухачі та глядачі сприйняли їх дуже добре.

Отож у п’ятому музичному альбомі, котрим уже займається обдарований автор, також з’являться жартівливі, пародійні, дотепні пісні, зокрема і «Любов із тролейбусом». Чудові відеокліпи створила відома поетеса зі Львова Надія Бойко.

 

Валентина Чорнобривець     

 

Любов із тролейбусом

 

Слова і музика Сергія Дзюби

 

В когось хатка – лиш небо безкрає,

Чи палац, що сія, як салют...

Мене сильно тролейбус кохає,

Ну, і я його тяжко люблю!

Не ревную його серед ночі,

Бо тепер, мов двигун, тут живу...

Хай він їде куди собі хоче –

До Парижа чи навіть в Кабул.

Хай в салоні штовхають дівчата,

Б’ються яйця, розлився десь квас...

Так спокійно мені, як дверцятам,

Що легенько притиснули вас.

З його ріжками – я в високості:

Пізнаю «найкрутіший» Едем...

Ти приходь до нас, мила, у гості –

Ми, мов янголи, втрьох заживем.

В когось хатка – лиш небо безкрає,

Чи палац, що сія, як салют...

Мене сильно тролейбус кохає,

Ну, і я його тяжко люблю!

НОТИ

notvt

Схожі матеріали (за тегом)