|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 0:19 | 03.29.2024

«А я ж по-людському любить лише хотіла…»

Відомий український поет Сергій Дзюба щоразу вражає і дивує глядачів та слухачів.

У своєму третьому музичному альбомі популярних пісень (відеокліпів) він раптом заспівав сам… Хоча раніше його прекрасні твори виконували тільки зірки рідної української та світової естради! Втім, добродій Сергій несподівано представив дещицю власних пісень у своєму, авторському виконанні. І вийшло це в нього напрочуд майстерно, цікаво, вишукано та оригінально! Тобто пан Сергій, як автор-виконавець, хоча й не вважає себе співаком, анітрохи не поступається найпопулярнішим нашим виконавцям. І з появою пісень «Зима така маленька, мов японка», «Мій друг Адам іде в універсам», «Чарівна криниця», «Я намалюю сон», «Січе вітер листя на тютюн» у його виконанні, з’явилася ще одна прекрасна грань його різнобічних талантів. Неповторно, чарівно співаючи сам, автор розчулює, бо він – дуже людяний, сонячний, небайдужий і позитивний, а головне – справжній!

1awolfНині Сергій Дзюба працює вже над своїм четвертим музичним альбомом, і тут – нові неймовірні, дивовижні сюрпризи! Спочатку у його чудовому виконанні з’являється така глибока, філософська пісня-притча «Золоті еполети». І раптом – жартівлива «Балада про ліжко», де автор постає в новій несподіваній іпостасі. І хоч пісня – на інтимну тематику, тут немає нічого вульгарного, епатажного, лише легкі, приємні дотепи-афоризми, які запам’ятовуються. А далі вже залунала пісня «Нерозлийкава» для справжніх гурманів. Власне, хто ж не любить посидіти поруч із вродливою дівчиною в затишній кав’ярні?!

І раптом – ще один неймовірний сюрприз-пірует від добродія Сергія, тільки вже у виконанні популярного співака і композитора Петра Лойтри. Це я про нову пісню «Опівнічна балада», дуже дотепну пародію на усілякі забобони. Сергій Дзюба, як завжди, робить це натхненно, ненав’язливо та віртуозно. Одне слово, Майстер! Не коментуватиму сюжет – все одна краще за автора у мене не вийде. Відзначу лише філігранну роботу відомої поетеси зі Львова, яка створила вельми оригінальний, чарівний відеокліп.

Отже, я щиро вітаю з пречудовою, неймовірною піснею пана Сергія та всіх причетних! Безперечно, вражений і задоволений почутим та побаченим. Молодці!

 

Ярослав Савчин,

народний поет України 

 

Опівнічна балада

 

Слова Сергія Дзюби

Музика Петра Лойтри

 

Тут дощик може намочить

І вітер свище –

Гуляємо собі вночі

На кладовищі.

Лиш озирнися навкруги –

І стань поетом!

Хрумтять приємно гілочки,

Немов скелети...

Тут жити хочеться чомусь

Усім страшенно!

До тебе раптом пригорнусь,

Мов навіжена.

Я вже така, що не впізнать –

Разюча врода!

А в тебе зуби цокотять

Від насолоди...

Свою кохану заспокой,

Поквапся, милий!

А ти холодний, як отой

Чувак з могили...

Це ж наша перша шлюбна ніч,

Я вся палаю!

Даремно сторожа не клич –

Він десь бухає...

... Лишила я собі шнурки –

Тебе не стало...

Чому чкурнув ти навтьоки?

Ледь наздогнала!

На місяченько буду вить –

Ще досить сили!

А я ж по-людському любить

Лише хотіла...

 

НОТИ

1anowolf

Схожі матеріали (за тегом)