|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 11:17 | 04.18.2024

Пісня «Закінчиться війна» зазвучала у виконанні Валентини Олійник (дует «Крила»)

Я – вже немолода людина, яка дуже багато пережила. Тому здивувати чимось мене доволі складно. Але, почувши пісню «Закінчиться війна» (слова Сергія Дзюби, музика Петра Лойтри) у виконанні Валентини Олійник, була щиро вражена. Адже це – справжній пісенний шедевр!

1agirlЯк на мене, народний поет України Сергій Дзюба створив геніальний вірш, один із найкращих у його доробку. Відчувається, що ця поезія написана буквально під шаленими обстрілами в блокадному Чернігові. Адже відомо, що Сергій і Тетяна Дзюби пережили навалу ворожої орди у рідному місті. Вірш – неймовірно глибокий, душевний, проникливий та людяний!

Відомий композитор Петро Лойтра успішно співробітничає з добродієм Сергієм, тож дуже тонко відчуває його поезію. Тому музика вдало обрамила чудовий вірш, який полинув у світ на крилах натхнення і став гарною піснею. Жодних сумнівів, що на наших очах народився суперхіт, котрий слухатимуть мільйони людей по всьому світу, зважаючи на популярність Сергія Дзюби та актуальність теми.

Першими взяли нову пісню в свій репертуар улюбленці Чернігова, наші відомі співачки Інна і Тетяна Чабан, а відеокліп створила Альона Лютницька. І все вийшло блискуче, на дуже високому академічному рівні! Запам’яталося й хвилююче відео, зняте під час блокади в Чернігові.

А от популярна співачка Валентина Олійник (дует «Крила») прекрасно виконує ліричні, зворушливі, душевні пісні. Тому пісня «Закінчиться війна» в її виконанні набула нових неймовірних граней. Вона звучить дуже лірично і водночас настільки потужно, що її просто неможливо слухати байдуже. Як на мене, це – одна з найкращих пісень пані Валентини!

І це – при тому, що в репертуарі дуету «Крила» (лауреатів міжнародних і всеукраїнських премій та конкурсів Валентини і Володимира Олійників) –  такі чудові суперхіти Сергія Дзюби, як «Порадниця свята», «Я намалюю сон» (музика Бориса Раденка), «Будь моєю!» (музика Петра Лойтри), «Калина зажурилася», «Сестра» (музика Миколи Збарацького). І не секрет, що зараз Валентина Олійник працює над потужною піснею Сергія Дзюби та Бориса Раденка «Батьку мій». А далі дует співатиме найновішу пісню пана Сергія та Петра Лойтри «Донечка».

Велику роль відіграє і відеокліп, котрий на пісню «Закінчиться війна» у виконанні Валентини Олійник створила відома поетеса Надія Бойко. І знову скажу, що, по-моєму, це – один із найкращих відеокліпів пані Надії! Відео з не по літах мудрою та мужньою дівчинкою на тлі цієї війни справді вражає. Воно – неймовірно глибоке, емоційне та людяне. Одне слово – справжнє! Це – потужна, світла та надзвичайна енергія, яка вселяє надію та зміцнює нашу віру в Перемогу над ненависним ворогом.

Отож щиро вітаю з пісенним шедевром всю дружну та чудову команду українських патріотів, які в такий важкий час здійснили справжній творчий подвиг на благо України. Браво, дорогі друзі!

 

Галина Леус

 

Закінчиться війна

 

          Слова Сергія Дзюби

          Музика Петра Лойтри

 

Це станеться – закінчиться війна,

І лютий ворог щезне, мов примара…

І буде тиша – ніжна, осяйна, –

Пречисті зорі гоїтимуть рани.

Обіймемося – є на світі ми, –

Зметем орду, відправимо до пекла…

І, попри все, залишимось людьми,

Яким у рабському ярмі – нестерпно!

          Приспів:

Ця дівчинка – свята, і лик її – суворий;

Та зболена душа всміхається мені...

На проклятій війні не виживають зорі,

А вічно молоді лиш люди на війні.

Помолимось за всіх захисників –

Хай рушниками вистеляться долі.

Наш Бог – у вишиванці, Він прозрів:

Святий народ, що народив героїв!

Це станеться – закінчиться війна,

І буде вже не біль – любов на лицях.

І світ, котрий всміхнеться, як весна,

Врятуєм ми – відважні українці!

          Приспів:

Ця дівчинка – свята, і лик її – суворий;

Та зболена душа всміхається мені...

На проклятій війні не виживають зорі,

А вічно молоді лиш люди на війні.

І буде тиша – ніжна, осяйна, –

Це станеться, коли закінчиться війна.

 

НОТИ

1anotyzv1

1anotyzv2

Схожі матеріали (за тегом)