|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 21:18 | 03.28.2024

Наталія Коломієць – лауреат міжнародної премії імені Григорія Сковороди

Приємна звістка надійшла з Києва. Завідувачка кафедри кримінального права та правосуддя Навчально-наукового інституту права і соціальних технологій Національного університету «Чернігівська політехніка», доктор юридичних наук, професор Наталія Коломієць з Чернігова нагороджена престижною Міжнародною премією імені Григорія Сковороди «Сад божественних пісень» – за визначну наукову, педагогічну та громадську діяльність.

1kolomnat1medskovНаталія Володимирівна Коломієць народилася 23 вересня 1984 р. в селі Киїнка Чернігівського району Чернігівської області. У 2002 році закінчила Гончарівську ЗОШ Чернігівського району та вступила до Національного юридичного університету ім. Ярослава Мудрого, який закінчила у 2007 році з відзнакою. 

З 2007 по 2012 роках працювала головним спеціалістом з юридично-кадрової роботи в Управлінні комунального майна Чернігівської обласної ради.

У 2012 р. захистила кандидатську дисертацію на тему: «Застосування кримінально-виконавчого законодавства до осіб, засуджених у сфері обігу наркотичних засобів, психотропних речовин їх аналогів або прекурсорів».

А в 2018 р. пані Наталія захистила докторську дисертацію «Заохочення у кримінально-виконавчому праві: теоретичні засади та практика застосування». 

Нині Наталія Володимирівна – відомий український вчений, доктор юридичних наук, професор, завідувачка кафедри кримінального права та правосуддя Національного університету «Чернігівська політехніка», експерт Національного агентства з забезпечення якості освіти. Авторка 2 монографій, 37 навчальних посібників, понад 80 наукових статей, член робочої групи Верховної Ради України VІІІ скликання з гуманізації кримінально-виконавчого законодавства, співавтор ряду законопроектів з наближення вітчизняного законодавства до європейських стандартів.

Одружена, виховує двох чудових доньок.

Міжнародна премія імені Григорія Сковороди, яка, на думку фахівців, входить до сотні найпочесніших нагород світу, заснована у 2005 році за сприяння Національної спілки письменників України, Інституту літератури імені Тараса Шевченка НАН України, міжнародних громадських організацій. 

З 1 листопада 2014 року засновником цієї премії стала Міжнародна літературно-мистецька Академія України (президент Сергій Дзюба), котра об’єднує 160 відомих письменників, перекладачів, журналістів, науковців та державних і громадських діячів із 60 країн. 

Серед лауреатів цієї почесної нагороди за минулі роки – Герої України Іван Дзюба, Юрій Мушкетик, Шевченківські лауреати Микола Жулинський, Василь Голобородько, Михайлина Коцюбинська, Валерій Шевчук та інші відомі письменники, науковці, перекладачі, журналісти, громадські діячі і меценати з 45 держав.

Щиро вітаємо Наталію Коломієць із високою, почесною нагородою. Зичимо Вам, Наталіє Володимирівно, міцного здоров’я, любові, добра, удачі, щастя, успішної наукової та громадської роботи на благо України! 

 

Василь Слапчук,

голова журі, письменник, перекладач, науковець,

заслужений діяч мистецтв України,

лауреат Національної премії України імені Тараса Шевченка,

Почесний громадянин Луцька і Волині

Схожі матеріали (за тегом)