|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 4:02 | 03.29.2024

Українців нагородили в Білорусі медалями Максима Богдановича

За поданням Міжнародної літературно-мистецької Академії України, яка об’єднує письменників, перекладачів і науковців із 60 держав (президент Сергій Дзюба), у Білорусі нагородили українських митців зі Львова.

1ambogdДуже почесною медаллю класика білоруської літератури Максима Богдановича відзначені заслужений артист України, композитор, поет і популярний співак Ярослав Музика, заслужений артист естрадного мистецтва України, знаний  композитор і співак Віктор Гембара та чудова поетеса і автор пісень Надія Бойко. Їх нагороджено за значний власний творчий доробок і популяризацію білоруської поезії в Україні.

Як відомо, Ярослав Музика, Віктор Гембара та Надія Бойко створили багато прекрасних українських пісень, які мають дуже велику популярність у народі, зокрема і в усіх соціальних мережах, отримали величезну кількість гарних, теплих, зворушливих відгуків від людей з усіх куточків нашої країни, а також із-за кордону. Значний резонанс викликала й нещодавно створена чарівна пісня «В нашім домі», співавтори слів якої – видатний білоруський поет Михась Пазняков і народний поет України Сергій Дзюба; проникливу, красиву музику створив композитор Ярослав Музика, а блискуче виконує цю неймовірну пісню про кохання харизматичний співак Віктор Гембара. Також десятки тисяч людей в Україні та за кордоном – в захопленні від відеокліпу на пісню «В нашій домі», що з’явився на світ зі шляхетної руки Надії Бойко.   

Щиро вітаємо нагороджених! Звісно, такі чудові міжнародні проекти сприяють розвитку українсько-білоруських відносин та популяризації наших культур і національних традицій. 

 

Ярослав Савчин,

письменник, перекладач, художник, журналіст, 

прес-центр Міжнародної літературно-мистецької Академії України

Схожі матеріали (за тегом)