|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 18:30 | 04.16.2024

Сьома книга сеньйори Людмили

Талановита чернігівка, а нині – відома письменниця з Італії Людмила Шутько порадувала своїх читачів, дітлахів та дорослих, сьомою книжкою.

1lshutkoНазивається вона «Людинка з глечика». І це – продовження попередньої книжки сеньйори Людмили «Як стати справжнім чарівником», яка отримала значний резонанс в Україні та за кордоном і розійшлася великим накладом буквально за рік. Ще б пак! Адже авторка оригінально, по-своєму, розповіла чудові та дивовижні казки народів світу.

Міжнародний, українсько-італійський проект став настільки успішним, що, на численні прохання шанувальників, котрим від одного – до ста років (адже книжки Людмили Григорівни – для сімейного читання), письменниця вирішила створити ще одну таку книжку, звісно, з іншими пригодницькими і дотепними казками.

Отже, перед нами – колоритні, чуйні та ненав’язливо повчальні історії, герої яких живуть у Японії, Індії, Сербії, Таїланді, Іспанії, Албанії, В’єтнамі, Бірмі, Ірані, Китаї… Хоробрі, благородні, небайдужі й інші – хитрі, жадібні і заздрісні люди, звірі, птахи, дерева, квіти, які мають душу, говорять і мислять – кожен по-своєму!

1glechikКнижка – дуже ошатна, великого формату, з чарівними кольоровими малюнками на кожній сторінці. Це – нова блискуча робота знаної української художниці з Чернігівщини Марини Скоробагатько, що ілюструє всі книжки Людмили Шутько. Причому кожна історія ілюстрована саме в національній традиції тієї країни, де й відбуваються захоплюючі пригоди. Все продумано буквально до дрібниць – одяг, взуття та головні убори персонажів, будинки, речі… Просто очей не можна відвести від такої вражаючої краси!

Також, як і всі попередні книжки сеньйори Людмили, її сьомий шедевр чудово переклали й упорядкували Сергій Дзюба і Ганна Маджуга. Керівник проекту – президент Міжнародної літературно-мистецької Академії України, редактор газети «Чернігівщина», письменник, перекладач і журналіст Сергій Дзюба. Тож книга побачила світ зусиллями цієї Академії.

Нагадаємо, що Людмила Шутько – автор і популярних книжок «Закон радості», «Гуртожиток у лісі», «Чи є душа у дерева», «Як подружитися з часом» та «Як птахи пастуха князем зробили». Це – справжня подвижниця, котра не лише має власний прекрасний доробок, але й активно популяризує українську літературу, живопис, культуру, історію, національні традиції за кордоном, зокрема в сонячній Італії. При цьому Людмила Григорівна завжди має в душі та серці рідну Україну, яку вважає своєю Батьківщиною.

Відома письменниця – лауреат престижних міжнародних премій: імені Григорія Сковороди «Сад божественних пісень», Миколи Гоголя «Тріумф», Пантелеймона Куліша (Україна), «Діамантовий Дюк» (Україна – Німеччина); нагороджена почесними міжнародними медалями – Лесі Українки (Україна), Франческо Петрарки (Італія) та Генріха Бьолля (Німеччина). Л. Г. Шутько – член Міжнародної літературно-мистецької Академії України і Чернігівського інтелектуального центру.

Багато своїх книжок авторка щороку дарує бібліотекам, університетам, коледжам, школам та дитсадкам на Чернігівщині, із великим задоволенням зустрічається з дітьми, які щоразу щиро радіють такій чуйній і чарівній гості.

Людмила Григорівна збиралася, як завжди, приїхати на Батьківщину навесні, однак, на жаль, тепер світ охоплений підступною, лихою пандемією коронавірусу, від якого на всій нашій планеті страждають мільйони людей. Тож сеньйора Людмила змушена поки що мешкати у своєму будинку в Італії та щиро молитися за увесь світ, свою дорогу Україну та рідну Чернігівщину. Вона вірить, що людство гідно переживе нелегкий час і переможе злу недугу.

Сеньйора Людмила зичить усім людям здоров’я, любові, щастя, надії та віри. «Все буде добре, – наголошує вона. – Пандемія завершиться, і я нарешті зустрінуся з матусею Україною, зі своїми чудовими друзями та читачами».

 

Сергій Квітницький

Схожі матеріали (за тегом)