|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 16:16 | 03.28.2024

Киселівський духовий оркестр став кращим у Болгарії

Дитячий духовий оркестр із села Киселівка Менської ОТГ брав участь у дистанційному фестивалі-конкурсі, що проходив у Болгарії, і виборов почесне перше місце в своїй віковій категорії.

Киселівський дитячий зразковий духовний оркестр давно відомий на території не лише Менської громади, але і всієї Чернігівської області. Вони постійно виступають і беруть участь у різноманітних обласних конкурсах, і майже завжди привозять призові місця.
«Цьогоріч ми повторно брали участь у цьому конкурсі, - розповідає керівник оркестру Петро Тищенко. - Минулого року ми також вибороли там перше місце. Мені зателефонували організатори і запропонували знову взяти участь. Я, звичайно, погодився. Через пандемію конкурс проходив в онлайн- форматі. Ми відправили запис двох творів, які грають мої вихованці. Діти грали «Червону руту» і вальс Дога з кінофільму «Мой ласковый и нежный зверь». І я дуже радий, що в своїй віковій категорії 11-14 років діти отримали визнання і перше місце».

kyselxor
Вже понад 25 років в селі Киселівка працює відділ духових інструментів Менської музичної школи. І незмінним керівником цього відділу є Петро Тищенко, який прищеплює дітям любов до духового інструменту. Навіть попри те, що дітей щороку меншає, йому все ж таки вдається набирати свій колектив. Своє звання дитячого зразкового колективу вони неодноразово підтверджували.
Грають тут на абсолютно різних духових інструментах.
«Останні роки в нас немає проблем з музичними інструментами, було б лише бажання у дітей грати, - говорить Петро Тищенко. - Адже за програмою Менської міської ради кожний рік на розвиток зразкових колективів, а їх в громаді декілька, виділяється фінансування. І за рахунок цих коштів ми маємо змогу оновлювати і інструмент і навіть одяг, якщо є потреба».

 

Марія ПУЧИНЕЦЬ

Схожі матеріали (за тегом)