|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 14:59 | 03.28.2024

У Куликівці відкривають центр громадської активності

Вже в грудні у Куликівській об’єднаній територіальній громаді відкриють бібліотечний коворкінг за підтримки Програми «U-LEAD з Європою». Цей проект має декілька цілей, проте ключова – навчити громаду комунікувати з бізнесом та створювати відповідні умови для його розвитку.

posternakПроект громади обрали для фінансування у межах конкурсу «Громада, дружня до бізнесу» серед декількох десятків громад зі всієї України. Заявки на конкурс могли подавати ті громади, очільники яких успішно пройшли навчальну програму «Кроки для керівників». І очільниця Куликівської ОТГ Юлія Постернак не лише пройшла навчальну програму, але й розробила і подала успішний проект, який потрапив до числа переможців. Куликівська ОТГ єдина в області бере участь у цьому проекті.

Наразі завершується перший етап проекту. У читальній залі Куликівської центральної бібліотеки проведені ремонтні роботи: замінено вікна, двері, пофарбовані стіни, підлогу вкрито ковроліном. Приміщення набуває сучасного вигляду, стає комфортнішим. Все це зроблено за кошти громади. За грантові кошти придбано ноутбук і плазму для якісного технічного проведення різноманітних заходів. Залишилося закупити меблі і центр розпочне повноцінну роботу.

Це буде новий сучасний центр громадської активності для різних цільових аудиторій. Звісно ж, він збереже і функцію читальної зали.

В рамках цього проекту, який спрямований на створення сприятливого бізнес-середовища в громаді, на базі центру будуть проводитися різноманітні навчання, тренінги для підприємців-початківців та осіб, які мають намір започаткувати власну справу.

«Вже у грудні ми плануємо завершити всі підготовчі роботи й розпочати навчання та комунікацію з тими, хто міг би працювати у коворкінгу. Наше завдання – «виростити» активних підприємців, які створять робочі місця та платитимуть податки в громаді. Для цього потрібні знання, сучасний простір та бажання. І все це ми маємо, – зазначила Юлія Постернак. – Ми плануємо співпрацювати з підприємцями, з молоддю, можливо, навіть зі школярами та ліцеїстами. Адже під час різноманітних тренінгів навчатимемо писати та реалізовувати проекти, шукати додаткові ресурси, спілкуватись із мешканцями та бізнесом. У громаді вже є низка ідей для підтримки підприємництва. Активні мешканці, зокрема учасники АТО/ООС, шукають можливості та набувають знань для відкриття власної справи у сфері сільського господарства, інтернет-послуг. Тому цей проект має стати поштовхом для їхньої самореалізації».

 

Марія ПУЧИНЕЦЬ

Схожі матеріали (за тегом)