|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 3:45 | 04.18.2024

У театрі ляльок відродили «Кракатунчика»!

У Чернігівському обласному театрі ляльок імені Олександра Довженка – прем’єра. В новому, цікавому форматі відроджено улюблену виставу дітей «Ласий ведмідь і Кракатунчик» за творами Михася Ткача та Сергія Дзюби.

Нині спектакль кардинально змінився і став значно кращим, додалося багато динаміки, безпосереднього спілкування акторів із дітьми. Тож у залі постійно лунали захоплені оплески малечі та чудовий дитячий сміх. 

Режисер-постановник цього справді чарівного спектаклю – заслужений артист України Віталій Гольцов, актори – Ольга та Роман Маджуги, молоде талановите подружжя. До речі, в цьому театрі також працюють брат Романа – Ярослав та їхній тато – відомий актор Ігор Маджуга! І вся родина також була присутня на прем’єрі – разом із маленькою донечкою Ольги та Романа. Дитя з великою цікавістю спостерігало за чудесами на сцені й відчувалося, що юна глядачка дуже пишається своїми батьками. Тож, можливо, в перспективі, цей прекрасний театр поповниться ще однією обдарованої акторкою?!   

Прем’єра пройшла блискуче: актори грали натхненно, діти захоплено аплодували і почувалися щасливими. А режисер Віталій Гольцов розповів, що в перспективі планує створити нову яскраву виставу про Кракатунчика. Адже до цього спектаклю увійшла історія з цирку з другого роману «Гопки для Кракатунчика». А таких неймовірних, дивовижних та дотепних історій у Сергія Дзюби – сотні! Взагалі, автор знаменитого «Кракатунчика» був на цій прем’єрі, залюбки поспілкувався з дітьми, акторами та режисером, а також –  сфотографувався на згадку. Сказав, що почувається дійсно щасливим і щиро подякував колективу театру за їхні добрі справи, які дуже потрібні дітям та їх батькам.

krakatun

Сергій Дзюба з акторами - Романом та Ольгою Маджугами, режисером Віталієм Гольцовим і Кракатунчиком

 

Казкова, пригодницька трилогія Сергія Дзюби «Душа на обличчі» (три романи про кленового бога Кракатунчика та його друзів) побачила світ вже у багатьох країнах загальним накладом понад 200 тисяч примірників. Автора «Кракатунчика» нагороджено престижними міжнародними літературними преміями в Україні, США, Німеччині, Франції, Канаді та Казахстані. Цікаво, що за кордоном літературознавці в рецензіях назвали трилогію «Українським Карлсоном» та «Українським Гаррі Поттером». 

Романи Сергія Дзюби «Кракатунчик – кленовий бог», «Гопки для Кракатунчика» і «Душа на обличчі» вивчають у багатьох університетах та школах, є вони і в наших бібліотеках. Трилогія представлена в хрестоматії для дітей, рекомендованій Міністерством освіти та науки України, яку гарно упорядкувала доктор філологічних наук, професор Оксана Гарачковська.

Відтепер оновлену виставу про Кракатунчика можна знову подивитися в Чернігові. Отож слідкуйте за афішами і приходьте зі своїми дітлахами!  

 

Сергій Квітницький

Схожі матеріали (за тегом)