|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 11:29 | 03.29.2024

Шукатимуть джерела на реставрацію Качанівки

Днями голова ОДА Андрій Прокопенко під час робочої поїздки на Ічнянщину відвідав унікальний палацовий комплекс у Качанівці, який нині перебуває в аварійному стані.

Палац, поява якого датується 1770-ми роками, був заснований графом П.Рум’янцевим-Задунайським. Нині Качанівський парк — це один з найбільших в Європі пейзажних садів. Його площа близько 630 гектарів.

В 2011 році Качанівський палац увійшов до переліку 7 чудес України. У його стінах народжувалися справжні шедеври мистецтва.

За часів, коли Качанівкою володіла родина відомих меценатів Тарновських, тут гостили і творили відомі всьому світу особистості. Саме тут Рєпін працював над картиною «Запорожці пишуть листа турецькому султану», Глінка писав оперу «Руслан і Людмила». В Качанівці бували Тарас Шевченко та Микола Гоголь.

—   На жаль, цей унікальний архітектурний ансамбль сьогодні знаходиться в аварійному стані. Разом з «Фондом відродження Качанівки» будемо шукати джерела фінансування для реставрації палацу. Не менш важливими є і питання інфраструктури — для залучення туристів з Києва плануємо відремонтувати відрізок дороги від траси М-03 (Київ-Харків)

Головою ОДА підписані листи до керівників національних мобільних операторів «Київстар», «Водафон», «Лайфселл» щодо покращення мобільного зв’язку та інтернету в туристичних магнітах Чернігівщини, зокрема, Качанівці.

1akachanivka

Схожі матеріали (за тегом)