|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 9:40 | 03.29.2024

Сергія Дзюбу нагороджено орденом Івана Богуна

Українське Козацтво нагородило письменника і журналіста Сергія Дзюбу орденом Івана Богуна – «за яскраву творчість, яка єднає народи, а також із нагоди 55-ліття та 30-річчя творчої діяльності». Почесну відзнаку вручив генерал-отаман Українського Козацтва, правозахисник, мужній соратник Василя Стуса, відомий український письменник Дмитро Шупта.

1Bogun

«Для мене це – справді, висока честь, – наголосив редактор обласної газети «Чернігівщина: новини і оголошення», президент Міжнародної літературно-мистецької Академії України Сергій Дзюба. – Адже Іван Богун – це видатний український полководець, який героїчно боровся за вільну, незалежну Україну. Також я дуже шаную Дмитра Романовича Шупту – справжнього патріота нашої держави, мудру, справедливу та шляхетну Людину й талановитого письменника, автора глибоких, вражаючих книг, зокрема поеми-реквієму «Колимські дівчатка». Це – пам’ять про жорстоко знищених у 1949 році в Колимських болотах близько трьох тисяч україночок віком 12-14 років… Такі книжки потрібно зараз видавати мільйонними накладами та перекладати багатьма мовами, щоб увесь світ знав правду про нашу історію».

Сергій і Тетяна Дзюби – генерал-хорунжі Українського Козацтва. Це звання вони отримали за «подвижницьку творчу, громадську та міжнародну діяльність на благо України». 

Ярослав Савчин,

прес-центр Міжнародної літературно-мистецької Академії України 

Схожі матеріали (за тегом)