|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 2:33 | 03.29.2024

Викрито підступну злочинну зграю

На Чернігівщині викрили злочинну групу, яку за версією слідства, створив 40-річний житель Ніжина, аби погасити накопичені борги. Його спільниками стали двоє земляків, віком 41 та 39 років. Їх підозрюють у заволодінні майном людей майже на 1,4 мільйона гривень.

1aznaraddaЧоловіки підшукували людей та магазини з певними фінансовими прибутками та ретельно планували кожен злочин. У ході планування вони використовували засоби для відстежування руху автівок та інші пристрої. Також вивчався графік роботи та особистого життя потерпілих. Аби скоїти крадіжку з помешкання одного з потерпілих, затримані підпалили дачний будинок чоловіка. Це змусило господаря поїхати на дачу, що дозволило їм безперешкодно потрапити до помешкання, де він зберігав цінні речі. Також члени угруповання планували викрасти з помешкання жінки кошти, отримані як матеріальну допомогу за загибель родича-військовослужбовця. 29 грудня правоохоронці затримали цих чоловіків одразу після викрадення 130 тисяч гривень та коштовностей з квартири. За результатами проведення 20 обшуків за місцями їх мешкання поліцейські вилучили автомобілі, засоби, які могли бути використані під час крадіжок, пістолети з набоями, антикварні монети та інші цінності.
Під час слідства зібрали докази причетності чоловіків до 13 злочинів, у тому числі до 10 крадіжок, які вчинені у складі організованої злочинної групи. Також правоохоронці встановили структуру злочинного угруповання та розподіл ролей між усіма його членами. 28 квітня правоохоронці оголосили чоловікам про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень за такими статтями Кримінального кодексу України:
ч. 1 ст. 14 ч. 5 ст. 185 — готування до вчинення кримінального правопорушення, а конкретно — до крадіжки в особливо великих розмірах або у складі організованої злочинної групи;
ч. 5 ст. 185 — крадіжка, тобто таємне викрадення чужого майна, вчинене в особливо великих розмірах або організованою групою;
ч. 3 ст. 28 ч. 2 ст. 194 — вчинення організованою злочинною групою умисного знищення або пошкодження майна, заподіяне шляхом підпалу, вибуху або іншим загальнонебезпечним способом.
Вирішується питання про обрання усім чоловікам запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Схожі матеріали (за тегом)