|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 4:15 | 03.29.2024

«Чернігів стародавній» очолив Андрій Лісовий

Новий очільник Національного архітектурно-історичного заповідника звернув увагу колективу на дві стратегічні задачі: внесення культурного ландшафту міста Чернігова до Списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО та забезпечення дотримання усіх вимог законодавства у тому, що стосується використання національних пам’яток архітектури.

alisovy«Задача колективу заповідника — провітрити мозок тих, хто ще вважає себе малоросом та рабом. Я ціную колектив за професіоналізм, який показаний за багато років роботи. І про це говорить, зокрема, те, що заповідник носить звання національного», — наголосив Андрій Лісовий.
Йому ж побажали надихати колектив максимально розкрити свій потенціал та підтримувати ті традиції, які вже склалися.
Як зазначила заступниця начальника Чернігівської ОВА Жанна Шерстюк, всі хто спільно прожили весь минулий рік, дуже тяжкий березень, тяжкий квітень, всіма силами докладали зусиль, щоб зберегти культурні пам’ятки та надбання. Є важливі задачі, і до них прикута максимальна увага суспільства не тільки Чернігівщини, а і всієї України загалом.
До призначення директором Національного архітектурно-історичного заповідника «Чернігів стародавній» Андрій Лісовий обіймав посаду заступника директора Чернігівського обласного історичного музею імені В.В. Тарновського. Раніше, за даними аналітичної онлайн-системи YouControl він фігурував як колишній керівник Козацької православної громади кафедрального собору святої великомучениці Катерини Чернігівської єпархії ПЦУ; керівник та бенефіціар ГО та ТОВ "Центр з економічно-правових питань "Діалог"; учасник фермерського господарства "Свято-Покровське", керівницею якого є Анастасія Андріївна Лісова.

Схожі матеріали (за тегом)